Recent Posts

19 Eylül 2009 Cumartesi

Sürprizlerle dolu 5. hafta

Altay kendi sahasinda Mersin İ.Y.na 0-1 yeniliyor, Kartalspor deplasmanda uzun sure onde goturdugu maci 88 ve 90. dakikada yedikleri gollerle kaybediyor, Bucaspor 2-0 one gectigi macta Boluspor'un attigi 2 gol ile sahasinda berabere kaliyor, Erciyesspor deplasmanda kazaniyor ama sahasinda Be$ikta$ stresi ya$iyor. Neden lan neden??
Gel de $u ligi takip etme $imdi. Adanaspor ve Konyaspor'u ayri tutuyorum, her takimin kafaya oynayacak potansiyeli var.
Bu ligde daha da tahmin yapmam artik.

Daha Fazlası...

16 Eylül 2009 Çarşamba

90 Dakika Küfür Eden Kadın Taraftar

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Kardemir Karabükspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında Karabük'te oynanan maça, bir kadın taraftara verilen küfür cezası damgasını vurdu. İlginç olay önceki gün yapılan maçın ardından yaşandı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında oynanan maça bir grup arkadaşıyla gelen A.D. isimli kadın taraftar, maç boyunca hakeme ve rakip oyunculara tepki gösterdi. Tepkisinin şiddetini sık sık artıran A.D. maç boyunca hakaretler ve küfürler savurdu. Stattaki polislerin uyarılarını dikkate almayan A.D. rakip takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcuları ve tribündeki yöneticilerine küfür etmeye devam etti. 2-2 beraberlikle son bulan maçın ardından soyunma odasına giden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bünyamin Süral da kadın taraftar A.D.'nin küfürlerine maruz kaldı. Neye uğradığını şaşıran teknik adamın şikâyeti üzerine emniyet güçleri kadının yanına giderek kimliğini aldı. Öfkeli kadın taraftara, 5149 sayılı "Spor Müsabakalarında Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" maddesi gereği, 2 bin TL para cezası kesildi.

Aldığı ceza ile şoke olan A.D.'nin bir kafeteryada asgari ücretle garson ve kasiyer olarak çalıştığı belirlendi. 21 yaşındaki A.D'nin cezayı ödeyebilmek için Maliye'den uzlaşma talep ederek taksitlendireceği öğrenildi.

Kaynak:[LINK]
Daha Fazlası...

15 Eylül 2009 Salı

Ligin Yeni Takımı: Ankaraspor

Eyy gülüşüne kurban oldugum Melih Gökçek ve biricik evladı...

Bank Asya 1. Lig'in yeni bi takımı var artık, bir Ankara takımı... O ünlü Melih Gökçek sırıtışına bir süreliğine özlem duyacağız. Peki bu nelere sebep olacak? Şimdilik bunları tartışmak biraz erken fakat Bank Asya'dan bu sene 4 takımın Süper Lige çıkma durumu var. İlk 3 direk, 4-5-6-7 arasında bir play-off ihtimali var, lig daha da kızışabilir. Belediye takımlarının bu derece açık destek gormesi beni ve biçok insanı zaten sinir ediyodu. Açıkcası sevinçle karşıladım bu durumu. Taraftarı olan kent takımlarının 4ü de cıkar bu sene.. Belki o zaman Süper Lig, Bank Asya kadar süper ve kaliteli olabilir :)
Daha Fazlası...

Türkiye Kupası 2. Kademe Kuraları Çekildi

Türkiye Kupası heyecanı Bank Asya 1. Lig'e de sonunda sıçradı. Bank Asya takımları geçmiş senelerde pek umursamıyordu bu maçları, gerçi süper lig'teki takımların da varlarını yoklarını koyduklarını pek hatırlamıyorum. FB hariç. İlginçtir ki hep alt liglerin takımları bir şekilde gelir, sürprizler yapar. İşte bi Pendik hep anlatılır durur. İnegölspor aboneydi bi ara mesela bu kupaya. Yanılmıyorsam Buca, Sarıyer, Diyarbakır Diski, Alanya, Şanlıurfaspor, Karagümrük ve Tokat gibi takımlar da gruplara kalmıştı geçen senelerde, çok emin de değilim. Bugun çekilen kuralarla Bank Asya takımları da olaya dahil oldu, kuralar şöyle:


Turgutluspor - Konya Şekerspor,
Tokatspor - Kocaelispor,
Adıyamanspor - Yalovaspor,
Belediye Vanspor - Şanlıurfaspor,
Denizli Belediyespor - Trabzon Karadenizspor,
Güngören Belediyespor - Beykoz 1908 A.Ş.,
Adanaspor - Dardanelspor,
Kastamonuspor - Boluspor,
Samsunspor - Kardemir D.Ç. Karabükspor,
Bucaspor - Sakaryaspor,
Kartalspor - Karşıyaka,
Eyüpspor - Mersin İdman Yurdu,
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Tarsus İdman Yurdu,
Giresunspor - Hacettepe,
Çaykur Rizespor - Malatyaspor,
Orduspor - Pursaklar A.Ş.,
Konyaspor - Altay,
İnegölspor - Kayseri Erciyesspor.

Konyaspor - Altay için erken final yorumları yapılıyormuş, zor maç vesselam..

Daha Fazlası...

14 Eylül 2009 Pazartesi

Sonradan Kızışan Orta Alan Mücadelesi

İki hafta aradan sonra heyecanlı heyecanlı İsmetPaşa'nın yolunu tuttum, afedersiniz oruç tut(a)mayan bi munafık oldugumdan mutevellit sallana sallana evimden cıktım, ay iftarı naparım, ay teravih namazı kaçacak, ay oy demeden Körfez'in karşı yakasına yola koyuldum. Belki minibuste yanıma güzel bi kız oturur diye en stratejik koltuga yoneldim ama Facebook'ta "Sevgilinin adı ne olacak anketi"nde de cıktıgı gibi, Yalnızlığa Mahkum kalakaldım... Olsun, tek aşkım Kocaeli ya! diyerek kendime umit verdim... Çok dertliyim be blog!

Bu hafta Bank Asya gene yapacagını yapmıştı. Garip garip sonuçlar, sürprizler, xfactor'un tutmayan kuponları... Geçen hafta iddaa'dan Bolu-Kocaeli maçı son dakikada cıkartılmıştı, tamam son dakika olmasa da, maça kısa bi süre kalaydı en azından. Bu hafta da favori Adanaydı. Ehh, bundan sonra neredeyse Kocaelisporun oynayacagı cogu maça ters sonucu yazmak mantıklı gibi gözüküyor. Yine de 3.30 ' luk oran bence cazipti ve Körfez'in macı alacagını düşünüyordum..

Evden çıkmadan resmi siteye bi göz atayım dedim, o da ne! Saat 18:00'de Bülent Serttaş konseri vardır, taraftarımız erken gelsin. Oha be arkadas! Bu tip bi organizasyonun olacagını biliyorduk ama ani bi gelişmeydi, sanatını icra edecek abimiz pek çekici değildi, ramazan, oruç, haftaiçi yaşanan hüzünlü olaylar derken zamanlama olarak da hatalı bi organizasyon oldu haliyle. Bülent Serttaş çıkmış, güvenlikçilerle stad içindeki köftecilere söylemiş bırakmış gitmiş sonra da... Amcanın menajeri yonetim kurulundan birisinin eşiymiş.. Beleşe konser yaptı, maç izledi işte...

Stada yine erken girenlerden biri olmanın haklı gururunu yaşadım, bu sefer gazdım, bütün tezahuratlara eşlik etmeliyim diye şartladım kendimi. Maç başında İstiklal Marşı'yla teröre lanet edildikten sonra maç başladı. Açıkcası yazım uzun olabilir ama buraları çabuk geçecegim. Anlayamıyorum, iki hafta once Hacettepe de aynı performansı göstermekte diretmişti. Dışardan bakılınca Kocaelisporla maç yapan herhangi bir rakibin cok baskılı oynayacagını, kontrolu tamamen ele geçirecegini düşünebiliyoruz, fakat İsmetpaşa'da bu kolay olmuyor mu anlamıyorum. Atak yapmaya hevesi bile olmayan bi oyun anlayışı ne kadar mantıklı. Güya bir de Adanaspor üst sıraları hedefliyor derler... Külliyen Yalan.

Sıkıcı bir orta alan mücadelesi klişe tabirle. Nadir de olsa zaman zaman hareketlenen oyun, zırt pırt faullerle durdu da durdu. Off pöff derken, Adanaspor'un tehlikeli atakları ikinci yarı gelmeye başladı, ama bunlar uzaktan sutlar. Tribundeki CMYLMZ'ların deyimiyle Adanasporun ARAP futbolcuları çok agresifti. Kocaeli'nin gobegindeki Emirhan ve CemSinan iyi uyum yakalamış kısa sürede. Hatasız oynadılar, tehlikeli topları iyi kestiler. Yine ikinci yarı Serdar'ın kendi yarattıgı bir pozisyonda top çizgiden döndü. İki takımda sagdan soldan kullandıkları serbest vuruşları amatörce HARCADI!!

Oyunun sonlarına dogru taraftar da iki takım da çok gaza geldi deyim yerindeyse! Bir arada saglı sollu Körfez Gol Gol Gol derken o kadar azgınlaştık ki halimize güldük. Gol umudum Hamza'nın kendini gösteremeyişi beni hayal kırıklıgına itti. Oyun son on dakikada iyice hareketlendiyse de, futbolcular 85 dakika kendi hallerinde top oynadıklarından olsa gerek futbol tanrısı onları böyle cezalandırdı, şutlarını yavaşlattı, kafa topuna cıktıklarında alttan formalarından cekiştirdi.

Kendimi şartlamıştım, bagıracagım edecem diye, yahu hamlaşmışım, öldüm öldüm. Sanırım en son BJK maçında da numaralıda izlemiştim, o zaman iyi bagırmıştık gerçi ama neredeyse 4 aydır maratonda bulunmayışımdan oldu, silkelendim. Yalanım varsa küme düşelim, maç boyunca 2 dakika susmaz mı bi taraftar arkadas! Ayıp bize.. Aralarda ısrarla yeni besteler söylendi, fakat benim gibi çogu kimse bilmiyodu. Mal mal baktım, kusura bakmasın kimse.

Gelelim iddaacılara, blog yazarları olarak toplumdan tepki topluyoruz, kendi adıma 9 maçın 4ünü bilemedim ya da 5, tam emin değilim, yarı yarıya işte! Ama yapacak birşey yok, Bank Asya'yı 6-7 senedir takip ederim (düştüğümüz 2003'ten beri) bole sürprizler Allahın emridir. Hep derim, bu ligte maçları bilebiliyosan senden süperi yoktur. Bu maçta da kritik ataklar oldu, her sonuç olabilirdi. İlk yarı golluk hiç atak olmadı, ikinci yarı golu atan maçı alır bi durum vardı. Yani ne bileyim ben?

Staddan cıktık, eve yollandık, 2. minibuse bindim, şans yüzüme mi güldü ne derken, yaşıtım güzelce bi kız çat diye yanıma oturmaz mı? Oturur fakat yandaki iki koltuga annesi ve teyzesi de oturur. Bütün yol konu komşu dedikodularını dinledim zaten, neyse, önümüzdeki maçlara bakacağız artık...

Teşekkürler 11 genç çocuk (serdar+cem sinan hariç) ve güzel taraftar.

Daha Fazlası...

Akın Akın Anadolu

Bank Asya 1. Lig'den kısa kısa...

Altay - Karşıyaka maçında KSK teknik direktörü 4-1 lik mağlubiyetin ardından, " Bugun çok kötüydük ama Altay'ın da gollerden başka net atağı yok..." şeklinde konuştu ahaha 4 gol işte az mı diyorum ben...
Orduspor yönetimi, uzun zamandır oynanan kötü futbol, alınan başarısız sonuçlar ve son olarak Erciyes yenilgisinin ardından 2 yöneticinin görevine son verdi. Haha bu da genelde teknik direktör olurdu ama neyse.

Erciyes ise sonunda 3 puanla tanışarak yazarımız karaktersizi sevindirmiş oldu.

Konya ve Kartal altın değerinde 3 puan alarak taraftarlarını mutlu ettiler.
Daha Fazlası...

13 Eylül 2009 Pazar

d spor

http://en.kingofsat.net/jpg/dspor.jpg
bank asya birinci lig yayin haklarini ellerinde tuttuklarini soyluyorlar ama acikca soyleyelim böyle bir şey yok. bu adamlar sadece caykur rizespor takiminin yayin haklarini ellerinde tutuyorlar. ne akdeniz derbisini yayinlarlar (mersin idman yurdu-adanaspor) ne taraftarsiz izmir derbisini yayinlarlar(karsikyaka -altay) her hafta ama her hafta caykur rize macını yayinlarlar.. kafaya oynayan takimlardan altay-in 5 haftada tek macini verecektir o da caykur rize maçıdır..

türk futbolu süper lige endekslenmis, istanbul takimlarina endekslenmiş durumda. ne sponsor kuruluşlar bunun için bir şey yapiyor, ne de federasyon.. yaziklar olsun, bir kere degil bin bir kere yaziklar olsun..

yakinda bu frekansta yayinda diyorlar ama daha o yakın gelmedi anlasilan..

Daha Fazlası...