Recent Posts

29 Ağustos 2009 Cumartesi

2. hafta Akdeniz derbisi, Mersin İ.Y. - Adanaspor (1-2)


Ilk yari Mersin'in ikinci yari ise Adanaspor'un futbol oynadigi bir mucadeleydi diyebiliriz. Adanaspor'un ilk yaridaki Lazio taktigine -yani abarti defansif taktigine- kar$i, Mersin kendi sahasinda oynamanin avantaji ile yuklendikce yuklendi ama genc forvetleri Sami'nin ayaklarinda eridi. Ozellikle Adanaspor'un cikmamasini firsat bilen Mersin sol ve sag bekleri her firsatta ataga cikti. Adanaspor forveti Mbilla'nin ara sira firsat buldugu pozisyonlar ise kariyerinde Uefa $ampiyonlugu bulunan kaleci Kerem'in ellerinde yok oldu. Ilk yarida Mersin'in sag beki Tuna'yi cok begendim, hizli, tek top oynayan birisi firsat buldugunda geride kalmiyor, takimini surekli ataga kaldirdi.

2. yarida ise kondisyonu dibe vuran Mersin'li futbolcular kendilerini, Adanasporun ataklarini Kar$ilamaya ve kontraatak ile pozisyon bulmaya adami$lardi derken macin 63. dakikasinda Mbilla'nin orta sahadan aldigi topla kale onunde bitmesi bir oldu ve Adanaspor'un golu geldi. Mersin defansi bu pozisyonda malesef yoklari oynami$ti. Son dakikalara kadar mac orta sahada oynandi sayilir. Cikamayan bir mersin, rakip kaleye zar zor giden bir Adanaspor vardi. Macin 85. dakikasinda Mersin gol ararken, Adanaspor'lu oyuncular kaptigi top ile konta ataga cikti, seri bilincli paslarla kale onune kadar gelip rahat bir gol daha attilar ve durumu 0-2 yaptilar. Macin son dakikasinda Mersin serbest vuru$ kazandi, topun ba$ina sac ba$ yoldurtan Sami'nin yerine giren Nurullah geldi ve topu catala takti. 6 dakikalik uzatmanin son saniyelerinde Adanaspor bir firsat daha buldu ama Metin'in $utunu Kerem kornere celdi ve mac geleneksel "Yonetim istifa!!" tezahuratlari arasinda son buldu. 1-2

Zaman zaman sertle$en, ara sira su molalari verilen bu macta Mersin taraftarlari yedikleri gole kadar, Adanaspor taraftarlari ise golu attiktan sonra hic susmadi. Bol sari kartli tek kirmizi kartli bir macti, Mersin'de Erdal Sezek cift sari karttan oyundan atildi. Adanaspor iyi yolda, Mersin ise sahasinda kazanmayi ogrenmeli. Direncli takimlari var ama ataga cikarken panige kapiliyorlar... Ayrica Selcuk $ahin'in karde$i Mersin'de oynuyormu$, adam Selcuk'un kopyasi.




Daha Fazlası...

2. Hafta Maçları 29-30-31 Ağustos

29 Ağustos Cumartesi:
16.30 Mersin İdmanyurdu-Adanaspor

30 Ağustos Pazar:
20.30 Çaykur Rizespor-Boluspor
16.30 Kartalspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor
16.30 Orduspor-Altay
20.30 Dardanelspor-Bucaspor
20.30 Kardemir Karabükspor-Giresunspor
20.30 Karşıyaka-Samsunspor (Seyircisiz)
20.30 Kocaelispor-Hacettepe

31 Ağustos Pazartesi:
20.30 Konyaspor-Kayseri Erciyesspor (Konya Atatürk)

kopi-paste yaptıgım ne kadar belli oluyor di mi?..


Haftanın İddaa tahmini de şöyle. (gerekirse böbrek satılacak bu kupon uğruna)

Ordu - Altay 0 - 3.00
Ksk - Samsun 1 - 1.45
Kartal -G BŞB 2 - 2.20
Dardanel - Buca 10 - 1.30

oran: 12.44

Bunu yapalım...



Daha Fazlası...

28 Ağustos 2009 Cuma

Bank Asya 1. Lig dosyası (Tansu Polatkan sesi ile okunacak)

Kartalspor ve Kocaelispor sorunlarini cozemezlerse malesef du$memeye oynayacaklar. Kocaelispor bir yandan futbolcularina lisans cikartmaya cali$irken bir yandan da bu futbolculara atilan kacalarla bogu$mak zorunda. İki ekibin i$i cok zor.

K.Erciyesspor taraftari maclarda yeni stadyumu doldurmasi lazim. İlk macta 2000kusur seyirciyle maca ciktilar. Ek olarak, Erciyesspor oldukca genc bir ekip, kadroda 2-3 tane tecrubeli oyunculari olmaliydi. Arka arkaya mac kaybederlerse lig maratonu onlar icin husran olur.

Ç.Rizespor'da forvet yuku Ozgurcan'a binmi$ durumda. Cagri ve Riberio ofansif anlamda Ozgurcan'a yardimci olamiyormu$, bunu a$malari lazim. Yeni bir stadyumlari var, maclara bol taraftar gitsin istiyoruz.

Kar$iyaka 5 hafta seyircisiz oynama cezasi ve deplasman maclariyla beraber beraber 10 haftalik zorlu bir maratonu en az hasarla kapatma planlari yapiyor. Forvet ve sol bek ihtiyaclari varmi$. Sol bek icin bir Kamerun'lu ile goru$uyorlarmi$.

Samsunspor super lig'de en ozlenen takimlardan birisidir herhalde. Deplasmanda kazanmaya hasret kalan bir ekip. Yonetim ve futbolcular oldukca mutsuz oldugu bilgileri geldi, farkli sikintilari varmi$, yakinda ortaya cikar.

Hacettepe ise Bank Asya'ya yabanci bir teknik yonetime sahip. Gelen haberlere gore soyluyorum, yeni ligi oyuncular da garipsemi$ler sanirim, mutsuzlar gibi gorunuyor. Bunu atlatirlarsa 2-3 hafta sonra saglam maclar oynarlar.

Altayspor'da Zafer Biryol var bir kere. Son roportajinda "$ampiyon olmamiz lazim artik, bunun icin de beni aldilar. Kadromuz cok iyi, mac eksigim var ama en kisa zamanda kapatacagim." diye belirtmi$. Teknik direktorleri ise forma girmeleri icin 4-5 hafta sure istemi$ taraftarlardan. Cidden bu takimin super lig'de kesinlikle olmasi gerekiyor, zaten ligin de favorisi... Yeter artik Demiroren!!!

Karabukspor, Giresunspor, Orduspor ve Mersin İ.Y. bana gore tam bir kapali kutu, ligden ayri duz ko$u yapan ekipler bunlar olacak sanirim. (eheh) Ne yapacaklari belli olmayan 4 ekip. Orduspor ust siralari zorlar gibi gorunuyor, sahasinda saldirmayi seven bir ekip ama Giresunspor'da İsmail Gulduren var, gecmi$ olsun diyorum rakiplere. :)

Dardanelspor ve Bucaspor bu sezonun cetin cevizleri olacak gibi gorunuyor. 3-4 hafta sonra gidi$atlari belli olur.

Gaziantep BŞB. forvet arayi$i icindeymi$, 2-3 oyuncuyla ilgileniyorlarmi$. Bunu a$arlarsa ic saha maclarinda ustunluk saglayabilirler.

Konyaspor, Adanaspor ve Boluspor'la ilgili fazla bilgiye sahip degilim ama ust siralari zorlamalari bu ekiplerde dogu$tan "on" geliyormu$.

(Sagdan soldan ve eblek D-smart sayesinde ula$ilmi$ bilgilerdir. Yakinda Bank Asya ile ilgili hangi kanalda, hangi program falan var toparlayinca yazacagim.)

Daha Fazlası...

Tribunde Cigara Izdırabı...

Kimilerine göre faşistçe bir sigara yasagına alışmaya çalışıyor koca ülke... Doğru, yanlış bilemem. Ben kullanmıyorum, ama dumandan falan da rahatsız olmuyorum. Şimdi biri çıkıp "ama pasif içicisin sen, sen de kanser olabilirsin, bik bik" diye kafamı ütülerse "hadi oradan" da demem. Aslında sigaranın zararlarını gösteren, çürümüş bir akciger, ne bileyim, garip garip fotograflar bulup, "bakın içmeyin lütfen nolur, böle olursunuz sonra, ühü ühü" demek isterdim, ama içimden gelmedi... Neyse...

Kapalı ortamlarda yasak son derece başarılı uygulanıyor. Kapalı ortamın tanımını iyi yapmak da lazım. Malum bildiginiz gibi, artık boğazda vapur keyfi yaparken içemiyorsunuz. Ortak paylaşım... "La açık hava işte" gibi bi yaklaşım da işe yaramıyor. Stadlar için de aynı şey geçerli haliyle, açık tribun de buna dahil. Poöefff... E haliyle, bu sene, bu yasak daha ciddi uygulanacakmış.

İşin ilginci bu uygulamanın nasıl uygulanacagı. Vapurlarda cok sahit oldum, ilk zamanlar bi umut, çaktırmadan içmeye çalışanları çay, kahve vs.satanlar bir şekilde uyarıyodu kişiyi, söndürtüyodu. Fakat, stadlarda bu yöntemi uygulamak ürkünç olur sanırım. 10000 kişilik stadın 7000i sigara içiyor (kaynak: kıçım). Rakip defansın bi anlık hatasından faydalanan 9 numaranız gole giderken elinizde sigarayı goren yetkiliyle girişilecek diyalog ne kadar saglıklı olabilir? Yıllarca kadınlarımız TV'nin onunden geçtiler diye mizah programlarına "dayak yiyen kadın" diye malzeme olmadılar mı? Ya 3 fark geriye düşüren golden sonra yakılan keder sigarası? Tribun sahaya iner, kaos çıkar.

Taraftar forumlarını takip ediyorum, tartışılıyor. Genelde tepki "Eaeeaoömmm, içeriz biz gene bolm!" şeklinde. Maçlara esrar çekip gelen taraftarlara bizzat şahit oldum. Alkol de değil, esrar. Ütopya kelimesini kullanmak hoş karşılanmayacaktır biliyorum ama bu yasağı saglıklı uygulamak şimdilik öyle sanki.

Spor il müdürlükleriyse üst aramasında sigaraların toplanacagını açıklamış. Bozuk paraları da topluyorlar! Ama içerde suya 50 kuruşu şak diye çıkartıp verebiliyoruz. Çorabına donuna cakmak, bozuk para sokanlar var; gerçi onu agzına götürmeyi kansere tercih ediyosa, ayıptır, içmesin hakikaten. Ne kadar saglıklı olacak bilemiyorum. Pazar günü kendi adıma İsmetpaşa'da bu yasagı bizzat takip edip çeşitli çözümlemeler yapacagım.

** Gol sevinçlerinden sonra 2-3 defa yanımdaki, afedersiniz takoz yüzünden oramı buramı yaktıgım olmuştu. Tabi hafif yanıklar. Belki buna bi çözüm olur?

Daha Fazlası...

Ufuk Ateş

Bank Asya cidden acaip eğlenceli bir lig. Süperligde şöyle şeyler duyamazsınız mesela. olmaz yani. ayin 26 si altay'in resmi sitesinde iki haber var "zafer biryol imzaladi, ufuk ateşle yollarimiz ayrildi":

Profesyonel Şubemiz, Teknik Direktörümüz Fuat Yaman ile bir araya gelerek yapmış olduğu toplantı sonrasında iki oyuncumuz ile yollarını ayırma kararı almıştır.

Futbolcularımızdan Ufuk Ateş'e emeklerinden ötürü teşekkür ederek yollarını ayıran kurmaylarımız, Özkan Serbest'ten de kendisine takım bulmasını istemiştir.


gün dönüyor, devran dönüyor ayin 27 si oluyor:

Kulübümüz Yönetiminin, dün yollarımızı ayırma kararı aldığı futbolcumuz Ufuk Ateş, bugün tesislerimize gelerek Başkanımız Niyazi Konuşmaz ve Teknik Direktörümüz Fuat Yaman ile görüştü.

Ufuk Ateş, Altay Kulübü'nün kendisine en zor zamanlarında destek olduğunu, fakat bu süre içerisinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle kulübüne fayda sağlayamadığını belirterek, borcunu ödeme şansı bulmak için takımda kalmak istediğini bildirdi.

Ateş, Başkanımız ve Teknik Direktörümüz ile yapmış olduğu görüşmede en kısa sürede toparlanıp sahalara dönerek, Altay'ı şampiyonluk hedefine ulaştıracak golleri atmak istediğini de söyledi.

Bu görüşmenin ardından konuyu tekrar değerlendiren Kulübümüz Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Konuşmaz ve Teknik Direktörümüz Fuat Yaman, futbolcumuz Ufuk Ateş'in takımda kalmasına karar verdi.

Tecrübeli golcümüz Ufuk Ateş, ekibimizin bu akşam yapacağı idmana katılarak, takımla çalışmalarına devam edecek.


çok tatlisiniz ya.. altaylı kurmaylar..

Daha Fazlası...

Mersinspor Adanaspor

http://2.bp.blogspot.com/_5-k5TxTqEhI/SKKfFRO4pJI/AAAAAAAAAEs/mTCVIA1fUiA/s320/mersin-adanaspor.jpg

Haftasonunda mersinspor adanaspor maçı oynanacak. mersin idman yurdu'nun sahasinda isiklandirma olmamasi nedeniyle maç günes tepedeyken 40 derece sıcakta oynanacak. bir sürü sponsordan inanilmaz paralar kazanan tff'nin milli oyunculara prim dagitmak yerine boyle seylerle ilgilenmesini istiyorum ben. prim için milli formayla basarili olacaksa milli topcu da olmasin bi zahmet.. her neyse.

en son miy - adanaspor macinda, mersinliler 1500-2000 kisi tren garini basmislardi. trene de polis tarsus'a kadar eslik etmisti. maci adanaspor kazansa da miy luler "ulen acaip korkmuştunuz" diye dalgalarini gecmis, adanalilar da "hizli trenle geldik" diyerek delirtmislerdi mersinlileri.

mersin idman yurdu baskani ali kahramanli "klubun transfer bütcesinin yarisini ceza olarak veriyoruz" diyip su aciklamayi yapmis:

''Netice itibariyle karşılaşmadan hangi takım galip gelirse gelsin, her ikisi de bölgemizin ciddi takımlarından biri. Bu nedenle tabii kazanmak için çalışacağız, ancak karşılaşmanın centilmenlikten uzaklaşmamasını temenni ediyorum. Bunun için en az bizler kadar taraftarlarımıza da görev düşüyor.''

Daha Fazlası...

27 Ağustos 2009 Perşembe

İzmir Klupleri ve Mustafa Kemal Paşa

http://4.bp.blogspot.com/_CIl59lGophs/SgnYKAjI00I/AAAAAAAAAOY/EG1LSltJj5o/s400/ataturk-altay2.jpg
simdi konumuzla cok alakali degil ya (zira gönül burada metin diyadinden, reha kapsaldan bahsetmek ister) ben size yaklasan zafer bayrami vesilesi ile bir şeyler anlamak isterim.. öncelikle şunu söyleyeyim, bu medya donemsel olarak "atatürk fenerbahceliydi" yok efendim "atatürk galatasarayin defterine süper seyler yazmis" gibi şeyler cikar. varsa yoksa takiyyedir efendim bunlar inanmayin..

eğer mustafa kemal bir futbol takımının taraftarı olsa bu takım kesinlikle bir izmir takımı olacaktir, ve bu takım altay veya karşıyaka spor kluplerinden biri olacaktır. içinizi ferah tutun. en basitinden altay ile başlayalim. rahmetli fahrettin altay'in anilarindan girecegim söze:

"1966 yılında Fahrettin Altay Paşa, Altay kulübünü ziyaretinde Altay soyadını nasıl aldığını şöyle anlattı: “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Paşa ile mütareke yıllarında İzmir’i ziyaretimizde Altay bir İngiliz donanma karması ile Alsancak’ta oynuyordu. Maçı beraber izledik. Altay çok güzel bir oyundan sonra İngiliz’leri yenince Ulu Önder çok duygulandı, gururlandı ve Altay için takdirlerini belirtti. Aradan epey zaman geçti. Gazi Mustafa Kemal Paşa, İran ile bir sınır anlaşmazlığını halletmek üzere beni görevlendirdi ve Tebriz’e gittim. Tebriz’de bulunduğum sırada; mecliste soyadı kanunu müzakere edilmiş ve ittifakla Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya Atatürk soyadı verilmişti. Bütün yurt kendisini yeni soyadından dolayı tebrik ediyordu. Ben de hemen bir telgraf çekmiş ve kendilerini kutlamıştım. Atatürk’ten ertesi gün gelen cevab-ı telgraf şöyle idi:

‘Sayın Fahrettin Altay Paşa, Ben de seni tebrik eder Altay gibi şanlı şerefli günler dilerim.’

Telgrafı aldığım zaman gözlerim dolu idi. Atatürk çok mutehassıs olduğu ve beraberce izlediğimiz Altay maçının hatırasına izafeten bana Altay soyadını layık görmüştü."

böyleyken böyle. bunun dışında paşa'nın altay ile onlarca anısı var. altay kulubu bir ankara deplasmanında mustafa kemal'i ziyaret ediyor mesela, mustafa kemal de bizzat altay'i iadeyi ziyarete geliyor bir kaç ay sonra. oturup maçlarını izliyor bu kez direk altay soyadını verdiği fahrettin paşa ile birlikte.. istanbul takımları ile ilgili böyle bir şey hatırlarsanız söyleyin...
karşıyaka hadisesi daha güzel. biliyorsunuz mustafa kemal karşıyakayı sever. ve çokça da ziyaret eder. cünkü validesini karşıyakanın nezih topraklarına defnetmiştir. validesini karşıyaka defnedecek kadar sever anlayacağınız karşıyakayı.. hatta bizzat şöyle demiştir:

"İzmir'in Karşıyaka'lıları, sizleri muhabbet ile selamlarım. Ben bütün İzmir ve İzmir'lileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir rastlantı beni Karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır.

Karşıyaka'lılar!

Anam sizin sinenizde! Sizin topraklarınızda yatıyor!

Karşıyaka'lılar, İzmir'i gördügüm gün öncelikle Karşıyaka'yı ve orada sizin topraklarınızda yatan anamın mezarını gördüm."

mustafa kemal validesinin mezarini her ziyarette karşıyaka klübüne de uğrar.. 1926 yilinda namaglup izmir şampiyonu olan karşıyakayı tebrik ettikten sonra "çoçuklar armalarındaki kırmızının üstüne ay yıldız koysunlar. hakettiler" deyiverir.. şu meşhur önüne yunan bayraginin serilmesi olayinin gerçekleştiği köşkün sahibi ve aynı zamanda karşıyaka spor klubunu kuran iplikçizade efendi de kendisine arkasında "mustafa kemal" yazılı bir karşıyaka forması hediye eder.. hediye etme kısmını salladım..




Daha Fazlası...

Kartalspor - 2009-2010 sezonu



Baktim ki Kartalspor, sevgili Altay'lilar tarafindan 1-2 post'a konu olmu$, ben de oturdugum semte en yakin İstanbul takimi olan Kartalspor ile ilgili 2-3 cumle yazmak istedim. ($air yukaridaki eserinde, futbolculara seslenmi$ ve "olsa dukkan sizin." demek istemi$.)

Yeni sezona Kizilcahamam kampinda ba$layan Kartalspor iyi bir hazirlik kampi gecirdi ama borclar yuzunden futbolcularina lisans cikartamadi ve yeni sezona taraftarlarinin destegi ile, ama kartal esnafinin umursamazligi ile, yillardir biriken borclari ile girdi. Yillardir sivrilen oyuncularini super lig ekiplerine futbolcu satarak, sezon sonu cogu futbolcusunu elden cikartarak ve Kartal Belediyesinin otopark ucretleri ile -emin degilim- kendi yaginda kavrulan Kartalspor'un yeni sportif direktoru eski Trabzonsporlu Lemi Çelik, Kartalspor'a yenilik getirecegini ama federasyonun destek degil kostek oldugunu falan soylemi$. En son gelen kotu haber ise Kartalspor'un stadinin Uefa kriterlerine uymadigi gerekcesi ile kapatilmasinin gundemde olmasi ve bu tadilata yuklu miktarda para harcanmasi yonundeydi.
Federasyon ise lisanslar icin, Kartalspor'un yeni yonetiminden 3 trilyona yakin borcu sezon ba$lamadan, devre arasi ise 3 trilyon daha yatirmasini istiyor. 2-3 senedir bu borcun hesabi sorulmadigi icin, Kartalspor'un yeni yonetimi de dogal olarak buna isyan ediyor ve yonetici abilerinden anlayi$ bekliyorlar.

Yeni sezona as futbolcularini satip, 10kusur yeni futbolcuyu kadrosuna katarak giren kartalspor, yine korkulan cevabi vermi$ti taraftarlarina. "Bizim yerimiz 1. lig, Super lig ile ilgilenmiyoruz."

Zaten eskiden beri bu takimi takip edenler bilir, ne zaman super lige cikma ihtimali belirse, sportif ve idari yonetim frene basar ve ayni ligde kalmaya devam ederler. Belki Belediye istemiyordur, yeni yuk, yeni masaflar, yeni stadyum felan... bilemedim $imdi. “Başarıyı Değil Semtimizi Sevdik” diyen taraftarlari da isyan ede ede, yonetimin bu tutumuna ali$ti zaten...

Son soz olarak, altyapisi saglamdir, guzel takimdir ama bu hali ile Kartalspor'dan puan alamayan takimlari doverler. ($u son cumlede cok uzuldum)

Daha Fazlası...

İşte O Muazzam Goller / Erciyes 2-4 Dardanel



Daha Fazlası...

26 Ağustos 2009 Çarşamba

En Zengin İlin En Fakiri

İnanın şu güzelim günlerde asgari ücretle ezile ezile çalışan İzmitli Osman Abi'nin cebinde daha cok para vardır. Evine çocuklarına en azından bi ekmek alacak parası vardır, hele sigaraya iddaa'ya para falan da yatırmıyorsa "geçinip gidiyor"lardır. Türkiye'nin en çok vergisini ödeyen illerinden Kocaeli'nin "marka" değeri Kocaelispor'unsa kahvaltıda yumurta kıracak parası yok. Kinaye yapmadım yahu... Vallahi yok!

Açılış maçında ligin yeni ekibi Bucaspor'dan 4 yiyen bu "marka" kulubun tarihine buruk bi not düşürdü birileri... İnsan İBB'yi, Melih Gökçek'in Ankara takımlarını düşününce bir kötü oluyor. Bursaspor'un bütün kentçe sahiplenişi, Eskişehirspor'un sokaklara yansıyışı kıskandırıyor içten içten. Antalya valisinin, Antalyaspor için her şeyi yaparız demeçlerini kendi valisinden duymak istiyor. Nihat Ergün, Sanayi-Ticaret bakanı, yerel gazeteler "Bana Kocaelispor'u sormayın diyor". Başkan Karaosmanoğlu yeşil-siyah diyeni belediye binasının onune sokmuyor. Efsane Başkan Sirmen, Bahçecik'te torun seviyor...

Kocaelispor kesinlikle en zor günlerini yaşıyor. Daha kötüsü kulubun kapanması olur... 43 senedir gelmiş geçmiş en berbat yonetimden 3 gün sonra kurtuluyor tüm Körfezliler. Kurtuluyor da, yerine kim gelecek? Gelen gideni aratır demek için bile bir gelen olması lazım; kongreye 3 gün kala ne ses var ne seda...

İdari anlamda çökmüş bu kulup, sportif anlamda da haliyle batıyor. 5-6 sene onceye kadar bu kulubun kadınlı erkekli basketbol, voleybol takımları varken, daha iki gün once, Kartalspor A2 maçında, yine lisans problemi nedeniyle, hükmen yenilebiliyor. Minik/Genç alt takımlar, U-15, U-14 falan, Kocaeli'nin amatör liglerine katılamıyor. Bucaspor'dan alınan ağır hezimetten sonra yeni transferler tesislerde bavulları hazır gitmeye hazırlanıyorlar. Kulup gibi onlar da açıkta kalabilirler. Bu saatten sonra hangi takıma gidebilsinler?

Hani dedim ya, "marka" kulup. Birinin çıkması lazım değil mi? Bu kadar ateşli taraftar deniliyor, sahipsiz kalmaz, kentin sevdigi, benimsedigi bi kurum... Cok değil 7 sene once alınan Türkiye Kupası'na inat birilerinin birşeyler yapması lazım diye düşünüyor insan, ama inanın o kadar tükenmiş, güven ortamı darmadağın olmuş... Taraftar dernekleri sus pus, ne protesto ne tepki... "KAYYUM"a gidebilecekken bu kulup üstelik. E, Hani "marka"ydı Kocaelispor?

Kulup ve kent, Kurtuluş Savaşı oncesi Anadolu gibi.
Tüm bu karmaşaya rağmen kentin sahip oldugu, patlamayı bekleyen bi guruh var. Pazar günü İsmetpaşa tarihi bi gunu yaşayabilir. Aday olmakla olmama arasında gidip gelen bir liste var. O listenin onunde savaşan Muammer Çelik isimli harika bi insan var. Kocaelispor'un kurtuluşu bu isimlerin elinde. Muammer Çelik herhangi bir sıfatı olmamasına rağmen, 7 trilyon olan alacagın 5 trilyon kadarını, alacaklılarla görüşüp Ocak ayına ertelemeleri konusunda ikna ettiğini biliyoruz. 2 trilyon kara bir borç odenecek. 1 trilyonla da yapılan transferlere ek olarak 2-3 adamın kadroya gelmesi planlanıyor. İsimler arasında Ali Cansun, Koray Avcı, Resad Sadıgov bulunuyor. Hemen belirtelim, bu isimler de yine kulubun kume düşmemesi adına rica minnet ile, aracılarla bir şekilde anlaşılması muhtemel isimler. Zaten kulup bulamadıkları için gelmeleri doğal. Fakat gelin görün ki, 3 trilyon ufak bir para gibi gözükebilir bu sektor için. Ocak ayı gelince, kulubun onune 10-12 trilyon gibi bi rakam gelecek. İşte bu 50 trilyon borcu olan kulup için fazla.

29 Ağustos'ta gerçek Kocaelisporlular yonetimi alırlarsa, bu kulup yoluna bir şekilde devam eder. Yoksa ezeli rakibi Sakaryaspor'dan daha kötü bir son bekliyor Türkiye'nin en zengin ilinin en fakirini...

minik alakasız not: ilginç bir şekilde, eksi sozluk hesabıma login olamıyorum. sifren yanlıs diyor, sifremi unuttum ile yeni sifre almayı denedim, email-nick uyusmuyor. Sanırım hesabım çalınmış ama imkan yok buna, ozellikle dikkkat ediyorum buna. iletişimden mesj attim ama hala geri donen yok. hüzünlü bir ayrılış olacak gibi. Bence bu tanrı tarafından bana verilmiş bi işaretti, cunku dun gece bazı gerçeklerin farkına vardım. internet alemine ara vermeyi düşünüyordum. bu da tetikledi. Butun sosyal payl. vs sitelerinden hesaplarımı sildim. ama buraya yazmaya devam edecegim, cunku futbol ve kocaelispor bir başka. bu arada hesabım duruyomuş hala oyle, ucurulmamışım da. sözlükteki arkadaslardan rica ediyorum, kendime selam soylesinler.
Daha Fazlası...

25 Ağustos 2009 Salı

Bank Asya 1. Lig Özetleri

Sözlükte belgarath entry girmiş. Hemen koştum televizyona.

Samanyolu tv salı geceleri tüm maçların özetlerini veriyormuş. Böylece görmüş olduk ki maçkolik bilgileri yalan abi. Burak Akdiş'i o kadar övdüm meğersem 1 gol atmış. Dardanel'de Samet Gül 2 tane enfes ötesi gol atmış . Bizim Altay'ın son dakika attığı gol temizmiş. Bu hakemlerle bu lig bitmezmiş...

Daha Fazlası...

Giresun - Ordu Rekabeti

"1-1 lerini yediler" deyip Star gazetesine selam ediyorum;




Giresunspor'un taraftar topluluğu "çotanaklar" acayip keyifle takip ettiğim bir oluşum. (gerçi ordulular "çokonatlar" deyip dalga geçiyorlar haha) Son maçlarda Orduspor ile aralarında "Temel Reis - Safinaz -Kabasakal" temalı esprili pankartlar görüyorum. Kim safinaz, kim temel reis lakin anlamış değilim haha. 2 takımın da renkleri çok güzel. Mor menekşeler tabiri bize Fiorentina'yı hatırlatsa da Ordu'ya daha çok yakışıyor sanki. 2009 - 2010 sezonunun açılış maçında, İstanbul'da, seyircisiz oynanan maçta 1-1 berabere kalmışlar. 2 takımda bir anlamda kaytarmış oldu. Bu sene bu 2 takımdan biri çıkacak bence. Bu postumuzu da saklıyalım. Demedi demeyin vol 2. ( ayrıca fotograf için Süleyman Potur "Giresun" abimize teşekkürlerimizi sunuyoruz)

Daha Fazlası...

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Zafer Biryol Altay Yolunda?

"HAYIIIIIIIIIIIIIIRRRRRRRRRRR" diye cevaplayabileceğimiz soru. Soru bile değil aslında. Altay'ın resmi sitesinde çıktı haberi. Tesislerde bir görüşme olmuş. Takımın yedek forveti yok ama Zafer'e hayır derim ben. Zaten takım tüm sezon boyu kanser edicek bizi. Daha erken gitmek istemiyorum öbür tarafa ehhe...

Lakapları; sessiz fırtına, baygol, Mersin'i 1.lige çıkaran adam...

Daha Fazlası...

Burak Akdiş


Kariyerinde Galatasaray ile bir Uefa Kupası şampiyonluğu var bu adamın 28 numaralı formasyıla.
Ondan sonra bir çok takım gezdi. 2009-2010 sezonuna ise Karabük'te başladı. İlk maçta 2 gol atmış. Burak tam bir 1.lig golcüsü.
1.lig golcüsü demişken akla hemen Şadi Çolak ve Mehmet Batdal gelir. Şadi maç başına ortalama 3.45 gol atardı. Sonra Super Lig'de yedek hayatı geçirmişti. Şadi şimdi nerelerde merak etmekteyim. Neyse Burak Akdiş'e ve Karabük'e dönecek olursak bence bu sezon fena kadro kurmadılar. Ama TSL hayal gibi. 2 nedeni var;

1- Kalelerinde "eşkiya" Bülent Ataman var. aynı maç içinde dünyanın en iyi ve en kötü kalecisi olabiliyor.
2- Yasin Avcı faktörü. Yasin de istatistiklere göre tam bir kanser sebebi.


Daha Fazlası...

1. Haftanın Panaroması


Gazetelermizin salı günü spor sayfası edasında bir başlık gene bu;

Sevgili azuth ile Altay - Kartalspor maçındaydık. Kartalspor maça 13 kişiyle gelmişti. Yedek kalecileri bile yoktu yani. Şehmus'a o kadar bağırdık sakatla şu eski fenerbahçeli kaleci Oğuz'u diye ama takım çok pasifti. Kartalı tebrik etmek lazım. Hele bi 37 numaralı futbolcuları vardı ki maximum 93 lü falandır. Ya da biz büyüdük ve kirlendi dünya.

Bank Asya 1. Lig'i harbiden severek izliyorum. Bir de özetleri görebilsek daha muazzam olucak ama malesef d-smart.
Lig'de acayip şeyler oluyor. Federasyın Kocaeli ve Kartal'a lisans çıkarmadı ama bir çözüm yolu bulmalı. 2 maç seyircisizdi. Haftaya Karşıyaka seyircisiz oynayacak. Böyle accayipliklere bir çözüm bulunmalı bence.

Hacettepe 0 - 0 Çaykur Rizespor
Adanaspor 1 - 0 Karşıyaka
Altay 0 - 0 Kartalspor
Erciyesspor 2 - 4 Dardanelspor
Giresunspor 1 - 1 Orduspor
Samsunspor 3 - 3 Kardemir Karabük
Boluspor 2 - 1 Mersin I.Y.
G.Antep BŞB 0 - 1 Konyaspor
Bucaspor 4 - 0 Kocaelispor

Bunlar da toplu sonuçlarımız. Vermesek olmaz.
Daha Fazlası...

23 Ağustos 2009 Pazar

kartalspor


altay kartalspor, olduğu gibi burada..

Daha Fazlası...