Recent Posts

8 Ekim 2009 Perşembe

Yaşı kemale eren Kartalspor Taraftarları



10 sene ya$adim ve cali$tim ben bu Kartal denilen semtte. Semti hem sevdim hem nefret ettim, Hicbir zaman Kartalspor'un taraftari olamadim, icime sinerek gonulden destekleyemedim belki ama firsat buldukca maclarina gittim. Hatta cok macina gittim, eskiden altyapidaki futbolculari ile hali saha maclari bile yapmi$ligimiz vardir kankalarla. Neyse... Bu yaziyi yazma amacim biraz duygusalla$mi$ olmam aslinda ve fazla bir $ey anlatmiyor. Zira 6 aydir bu semtte cali$miyorum ve oturmuyorum, dogal olarak maclarina da gidemiyorum....


Artik taraftarlarinin tezahuratlarini duyamayacagim, onlara e$lik edemeyecegim, deplasmana trenle gelen rakip taraftarlarin istasyondaki co$kusunu goremeyecegim diye icim biraz buruk. Maddi imkansizliklara ragmen, 7. mac sonunda ligde 2. siradalar. Taraftarlari $u siralar eminim cok mutludurlar. (Lisans ve borc mevzularini halletmi$ler anladigim kadariyla. Hatta destek gecesi duzenlenmi$, iyi bir gelir toplanmi$ ama bu sadece gunluk sikintilari unutturur. Onemli olan istikrarli bir takim yaratabilmek.)

Bu kulup bu sene 60 senesini doldurdu ya da dolduracak. Uzun yillar eski adiyla 2. lig olan 1. ligde oynadi. Cogu sezon super lige cikma potansiyeli gostermesine ragmen "bir takim ic mihraklar" yuzunden cikmamayi tercih etti ya da mecbur birakildilar. Yeni nesil degil belki ama eski nesil, yani buyuyup "abi, amca, dayi" olan bazi Kartalspor taraftarlari, o "Super lige bilincli cikmama" tavirlari yuzunden, akil sagliklarini (latife) kaybetmi$lerdir. Zira onlarin verdigi emekler ile zamaninda altyapi fabrikasina donen, zirveye oynayan bir kulubun, o zamanki yoneticilerin, belediyenin ya da yatirimci sanayicilerin istegi ile super lige cikmak istememeleri cok can sikmaktaydi. Bu isteksizligin sebebi "Cok masraf olur" korkusuydu sanirim. Sevgilerinin kar$iligini alamayan taraftarlar da dogal olarak motivasyonlarini kaybetmi$lerdi.

Yani $uraya gelecegim, her takimin taraftarlarinda gorulecegi gibi Kartalspor taraftarlari icinde de agresifi, fanatigi, centilmeni, abileri, maca bele$ girmek isteyen tayfalari, sorun cikartma yanlisi olanlari, yonetim yalakasi olanlari vardir. Eksileri vardir, artilari vardir ama futbolu severler, futbolu bilirler. Kokleri eskilere uzanir. Bu acidan bakildiginda gecmi$ yoneticileri olmasa bile taraftarlari super ligi hak etmi$tir. Yani bunca senedir yapilamayan $ey artik yapilsin ve $u takim super ligin havasini bir koklasin istiyorum. Bu sene olmasa bile istikrari saglayip gelecek sezonlarda bu ba$arilmalidir. Kasimpa$a'nin oldugu, ali cengiz oyunlari ceviren belediye kuluplerinin fink attigi bir super ligde Kartalspor'un olmamasi icin bir sebep goremiyorum ben.

Bu kisim, emektar bir Kartalsporlu abimin yazisindan alinti:
"İstanbul'un Bank Asya 1.ligindeki tek temsilcisi Kartalspor, kagit uzerinde cok onemli bir fonksiyonu devam ettirmeye cali$sa da bunu surdurebilmek oldukca zor. En ba$ta mevcut finansal problemleri halledebilmek, bir il takiminin kolayliginda olamiyor. Bu takimlar her $eyden evvel bir $ehri temsil ettiklerinden, takdir edersiniz ki bir ilden elde edilen potansiyelle ilceninki bir olmuyor."
Ve ekliyor:
"Bugun kendi ilinin takimina yardim edebilecek sanayici cok rahat bulunabilecekken, bu semt takimlarinda pek i$lemiyor. Bugun sikca dillendirilen belediye yardimlari da mevcut yasal duzenlemeler yuzunden dogrudan yapilamiyor."


Yani biliyoruz cok cileler cekildi, kulubun iflasinin e$iginden donuldu ama bu takim super lige cikma $ansini fazlaca bulan ekiplerden biridir. Taraftarlar "Borc icindeyiz, destek goremiyoruz" gibi mazeretler kabul etmiyor artik. En azindan ya$i gecmi$, torun torba sahibi olmu$ taraftarlara borcunuzu odeyin sevgili Kartalspor'un pek muhterem kulup idarecileri! Yonetici abilerimizden anlayi$ ve ozveri bekliyoruz...

(Bunlari yaziyorum ama yeni nesil taraftarlari, taraftar gruplarini pek tanimiyorum malesef. Onlar hakkinda bir $eyler yazmam mumkun degil gibi, affola.)



Daha Fazlası...