Recent Posts

16 Eylül 2009 Çarşamba

90 Dakika Küfür Eden Kadın Taraftar

Bank Asya 1. Ligi'nde mücadele eden Kardemir Karabükspor ile Gaziantep Büyükşehir Belediyespor arasında Karabük'te oynanan maça, bir kadın taraftara verilen küfür cezası damgasını vurdu. İlginç olay önceki gün yapılan maçın ardından yaşandı. Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında oynanan maça bir grup arkadaşıyla gelen A.D. isimli kadın taraftar, maç boyunca hakeme ve rakip oyunculara tepki gösterdi. Tepkisinin şiddetini sık sık artıran A.D. maç boyunca hakaretler ve küfürler savurdu. Stattaki polislerin uyarılarını dikkate almayan A.D. rakip takım Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcuları ve tribündeki yöneticilerine küfür etmeye devam etti. 2-2 beraberlikle son bulan maçın ardından soyunma odasına giden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Bünyamin Süral da kadın taraftar A.D.'nin küfürlerine maruz kaldı. Neye uğradığını şaşıran teknik adamın şikâyeti üzerine emniyet güçleri kadının yanına giderek kimliğini aldı. Öfkeli kadın taraftara, 5149 sayılı "Spor Müsabakalarında Şiddet Ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" maddesi gereği, 2 bin TL para cezası kesildi.

Aldığı ceza ile şoke olan A.D.'nin bir kafeteryada asgari ücretle garson ve kasiyer olarak çalıştığı belirlendi. 21 yaşındaki A.D'nin cezayı ödeyebilmek için Maliye'den uzlaşma talep ederek taksitlendireceği öğrenildi.

Kaynak:[LINK]

2 yorum:

karaktersiz dedi ki...

Komikmi$ yahu, yani kufur edenin kadin olunca haber olmasi ve kufure verilen cezalarin ne boyutta oldugunu gorebilmemiz adina ilginc olmu$. Bence affedilsin... :)

xfactor dedi ki...

böyle bir ceza varsa biz yandık ya ahaha neyse ki kadın değilmişiz diyelim.