Recent Posts

4 Eylül 2009 Cuma

Mithat Yaşar


Öncelikle herkese selamlar... İlk yazım olacak bu. Bundan sonra da daha sık ilgilenmeye çalışacağım Bank Asya blogumuzla...

D-Smart'ta maçları izleme imkanım yok. Özetleri tabii ki izliyorum, onun dışında da çok nadir canım sıkıldığında internet üzerinden önemli maçları seyrediyorum. Bunu belirtmek istedim.

İlk yazımda hala çok şey beklediğim bir Bank Asya futbolcusundan bahsetmek istiyorum. Adı başlıkta görüldüğü üzere Mithat Yaşar. Bu çocuğumuzu uzun yıllardan beri takip ederim. Galatasaray'ın alt yapısında oynarken, Mustafa Tamer Güney'in Fenerbahçe altyapısına geçmesiyle birlikte, o da 14/15 yaşındayken Fenerbahçe'ye transfer oluyor. Hangi takımı tuttuğunu bilmiyorum gerçekten. Şimdilerde Antalyaspor'da oynayan Kerim Zengin ile Fenerbahçe alt yapısının göz bebeği o zamanlar. 1986 doğumlu Mithat, fm tabiriyle AML/C oynuyor Fenerbahçe'ye geldiğinde. Geleceğin Hagi'si olarak bahsediliyor.

Tabii Fenerbahçe alt yapısında futbolcuların %99'u gibi şans bulamıyor. 2005 yazına kadar Fenerbahçe'de oynuyor, 2005/06 sezonunu Mardin ve Siirt'te kiralık olarak geçiriyor. Sonraki iki sezonu ise sırasıyla Tarsus İdman Yurdu ve Giresunspor'da. Giresun o yıl Bank Asya'da oynuyordu belirtmeden geçmeyeyim. Ayrıca Zico döneminde izlediğim bazı hazırlık maçlarında şans bulmuştu, sol bekte oynatmıştı onu Zico... Geçen sezon da Süper Lig'e yükselen Diyarbakırspor'un neredeyse bütün maçlarında forma giydi. Süper Lig'de izleyeceğim diye sevinirken, Rizespor'a transfer olduğunu öğrendim. Çaykur Rize'nin yeni stadının açılış maçında Fenerbahçe'ye karşı forma giydi, Rize'nin attığı golde asisti yaptı. Rize gayet iyi bir ekip kurdu, Süper Lig'e yükselirlerse, Mithat'ın payı büyük olacaktır. Fenerbahçe maçında sol açık gibi oynamıştı...

Daha Fazlası...

adanademirspor - livorno


fotodaki rafet, adana demirspor'un amigosu.. bank asya'da demirspor yok kardesleri var ama biz demirspor'u da severiz hep. ama tabi futbol'a bu kadar siyasetin girmesi acikcasi benim hosuma gitmiyor.. siyaset dedigin oyuncular seviyesinde kalmali. kocaelili komunist kemalettin cikip "hakemler hakkinda konusmak istemiyorum ama hepsinin allah belasini versin" demeli en fazla. taraftar gruplari falan siyasete bulanabilir olacaksa. ama iş yonetimlerin siyasete girmesine gelince iş değişiyor. bosna savasinin bir hajduk maçı ile basladigini unutmamak gerek.

nasil ki bu ülkenin halki cay ile kahveyi ayni anda icmezse, futbol ile siyaseti de aynı anda tüketmemeli. yoksa hoş şeyler olmaz, olmamistir da hiç bir zaman..

siyaset sadece tribunlerde kalsin, sahaya inen ise kücük rafet olsun..

not: insanlarin adanademirsporu tekrardan gazetelerin iyi sayfalarinda gormeleri güzel oldu ama. bu ülkede futbol adına süper lig disinda da süper şeyler oldugunu hatirlamaya ihtiyaci var insanların..

Daha Fazlası...

1 Eylül 2009 Salı

Blogdan dev hizmet. 4 haftalık fikstur.

Yazıcıdan çıkart, katla, cüzdanında taşı. Blogun dev hizmeti, yarın bi gün Cenk İşler posteri verirsek şaşırmayın.

-3. HAFTA-

5 Eylül Cumartesi:
16.00 Boluspor-Kocaelispor (Bolu Atatürk)
6 Eylül Pazar:
16.00 Samsunspor-Mersin İdmanyurdu (Ordu 19 Eylül-Cezalı)
20.30 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Orduspor (Kamil Ocak)
20.30 Altay-Kardemir Karabükspor (Alsancak)
20.30 Giresunspor-Karşıyaka (BJK İnönü)
20.30 Dardanelspor-Konyaspor (Çanakkale 18 Mart)
20.30 Bucaspor-Hacettepe (Yeni Buca)
20.30 Kayseri Erciyesspor-Kartalspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
7 Eylül Pazartesi:
20.30 Adanaspor-Çaykur Rizespor (Kamil Ocak-Cezalı)

-4. HAFTA-
12 Eylül Cumartesi:
20.30 Hacettepe-Boluspor (Ankara 19 Mayıs)
16.00 Orduspor-Kayseri Erciyesspor (Ordu 19 Eylül)

13 Eylül Pazar:
16.00 Çaykur Rizespor-Samsunspor (Yeni Rize)
16.00 Mersin İdmanyurdu-Giresunspor (TevfikSırrı Gür)
16.00 Kartalspor-Dardanelspor (Kartal İlçe)
20.30 Konyaspor-Bucaspor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
20.30 Kardemir Karabükspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Necmettin Şeyhoğlu)
20.30 Karşıyaka-Altay (İzmir Atatürk-Seyircisiz)
14 Eylül Pazartesi:
20.30 Kocaelispor-Adanaspor (İsmetpaşa)


-5. HAFTA-
19 Eylül Cumartesi:
20.30 Bucaspor-Boluspor (Yeni Buca)
16.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Karşıyaka (GASKİ Spor Tesisleri)
20.30 Altay-Mersin İdmanyurdu (Alsancak)
20.30 Kayseri Erciyesspor-Kardemir Karabükspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)
20.30 Konyaspor-Kartalspor (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk)
20.30 Samsunspor-Kocaelispor (Samsun 19 Mayıs)
20.30 Adanaspor-Hacettepe (Adana 5 Ocak)
20 Eylül Pazar:
Giresunspor-Çaykur Rizespor (Maçın başlangıç saati ve stadı TFF tarafından daha sonra açıklanacak)
21 Eylül Pazartesi:
20.30 Dardanelspor-Orduspor (Çanakkale 18 Mart)

-6. HAFTA-
26 Eylül Cumartesi:
Hacettepe-Samsunspor (Maçın başlangıç saati ve stadı TFF tarafından daha sonra açıklanacak)
19.00 Çaykur Rizespor-Altay (Yeni Rize)
27 Eylül Pazar:
16.00 Orduspor-Konyaspor (Ordu 19 Eylül)
16.00 Kartalspor-Bucaspor (Kartal İlçe)
16.00 Mersin İdmanyurdu-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (Tevfik Sırrı Gür)
16.00 Boluspor-Adanaspor (Bolu Atatürk)
19.00 Kocaelispor-Giresunspor (İsmetpaşa)
19.00 Karşıyaka-Kayseri Erciyesspor (Alsancak-Seyircisiz)
28 Eylül Pazartesi:
20.00 Kardemir Karabükspor-Dardanelspor (Necmettin Şeyhoğlu)



Daha Fazlası...

Çotanaklar - paylaşmayan ordulu haha

Duyduğum en efsanevi tezahüratlardan biri ahahasj. Geçen seneki Giresun - Bolu maçından..



Daha Fazlası...

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Yedi Yeter mi?


Sığdırabildim mi bilemiyorum, sıradan başlayalım, Hamza Mutlu, Ahmet Dursun, Cenk İşler, Koray Avcı, Sertan Eser, Ali Çamdalı ve Efecan Karaca. Kocaelispor'un takipte oldugu 7 isim. Hepsine de imza attıralacakmış, yeter mi bilmiyorum. Yeter mi?

Bilmeyenler için gelsin: Hamza Mutlu bildigin Kocaelili. Suadiye amator takımından 08'nin başında gelmişti. Bank Asya'da Süper ligte cok ilginç maçlar cıkardı. Ali Çamdalı, Almanya menşei'li. Erciyesten gelmişti kendisi, yaklaşık 1-2 hafta once, tesislerden apar topar kaçmıştı. Şimdi yeni yonetimle tekrar anlaşma sağlayacakmış. Son olarak Efecan Karaca GS'nin altyapısından yetişme (aslında Sarıyer) forvet. Antep belediyespor'da oynamış kiralık, şimdi ise Kartalspor'da. Anlaşma olmuş fakat bir iki pürüz var deniliyor. Diğer dördünü de tanımayan yoktur artık.

Daha Fazlası...

30 Ağustos 2009 Pazar

Bank Asya 1. Lig





iskalanan toplar,ödenmeyen paralar, kötü statlar, artist hakemler, satan arkadaslar, deplasmanda yenen taslar... fa kendileri icin yapmis ama biz bank asya'ya uyarlayalim. gerçek futbol bu! en yakinindaki takimi tut ve stadına koş! bank asya birinci lig, adi süper degil ama biz süperiz!
Daha Fazlası...

Lig Değil, Biz Süperiz

İsmetpaşa'ya 3 aydır ugramıyordum. Yazın son günlerinde geldik, özlemimizi dindirdik. 7 gibi kapılar acıldı, ben 6 buçuk gibi içerdeydim. Stada ilk giren bendim sanırım. Yaklaşık bir saat tek başıma oturduktan sonra stad yavaş yavaş dolmaya başladı.. Gözümüz süper ligteki maçlara mı alıştı bilemedim ama taraftarın ya da kentin takımı yalnız bıraktığı ortada. "Körfezim Bak İşte, Hodri Meydan Her Zamanki Yerinde" ile artık yaşını başını almış eski fanatiklerin "eh işte" doldurdugu bi maçtı. Ramazan olması, geçen hafta 4 yememiz, gençlerle kurulu takım, dibe vurmuş kulup çeşitli bahanelerdi diyelim.. Sahip cıkmak lazım, daha da fazla!

Cumartesi günü rekor katılımla (86 kişi) yapılan olağanüstü kongre sonrası yeni yönetimine kavuştu Kocaelispor. Başkan Osman Nuri Yaman, 3 kez aday olmuş, hepsinde kaybetmişti. 4.cü de koltuga oturdu. Abraham Lincoln gibi adam. Artık daha profesyonel bi kimliğe bürüncek gibi kulup. Bu adamların çoğu İstanbullu işadamları cünkü. İzmitin tanıdık yüzleri artık kulupten uzak. Senelerdir kulubun içine ettiler, yeni insanlar iyidir. İşi bilen adamlar. Bizzat taraftarın içinden gelmiş tanıdık isimler de var. Sloganları "Her şey güzel olacak"... Diliyoruz...

Maçın ilk yarısı eziyet gibiydi. Kocaelispor, hadi tamam, PAF'la cıktı da sana ne oluyor Hacettepe? Galatasaray'ın mor formasına inat, turuncu formayla sahaya cıktılar, belki ondandır bilemem ama ligin ikinci haftası ve çoktan pes etmiş haldeler. Karşılarında taç atarken elleri titreyen 91li çocuklar vardı. Sahada 91-92 sırt numaralı futbolcudan geçilmiyor. En fazla 90, 89 işte.. Omuz omuza mücadele bile yapamadılar, çünkü maalesef bu genç cocuklara yaklaşmalarıyla yere yapıştırmaları bir oluyordu; iki takım da inatlaşırcasına iki kat kalabalık defans yaptı. Korkak futbol, günümüz futbol anlayışı bu mu? Yani, ilk yarı başladıgı gibi bitti. Tek bi atak olmamışçasına!

İkinci yarıyla HodriMeydan grubu da sessizliğe büründü. Maraton tribunun susmasıyla, tribunlerdeki hocalar futbolcuları yonlendirmeye başlamıştı artık, baya baya duyuyorlar onlar da. Mehmet bas oğlummm!! Hooop, Mehmet prese başlar... Takıma hareket geldi haliyle. Tribundeki veteranlar bu işi daha iyi biliyor vallahi.. On dakika geçmedi ki, maçın en tehlikeli atağı geldi Körfezden. Aslında ilk ataktı, en tehlikelisi değil; ama aynı zamanda tehlikeliydi. Atak oldu, bitti. Hacettepe geldi golu attı. Zaten heyecandan stresten top bile süremeyen ufak cocuklar daha da yıprandılar. Arkamda 4-5 yaşlarında bi cocugun ağladıgını gordum, bağıra bağıra. Babası teselli ediyodu, "tamam oglum bir daha yemeyecegiz gol, ağlama". Hakikaten de yemedik...

Stoperlerden bizim 5 numara Cem Sinan cıkıp yerine Yunus girince iş değişti. Hacettepe zaten ileri cıkmıyordu. Kocaelispor'un sol beki 33 numaranın paslarıyla çıkarlarsa atağa cıkıyorlar işte. Arkadas bu kadar olur... Tamam gençsin, streslisin, tecrubesizsin ama her top da rakibe pas olmaz ki arkadasım? Neyse, bi şekilde derken hareketlendi Körfez. Taraftar da... Bir, iki derken yaşlı kurt Serdar Topraktepe attı golunu. Sevincini ilk başta sahaya giren taraftarla paylaştı. Bu golun anlamı bambaşkaydı. Bu golun anlamını sadece gerçek Kocaelisporlular anlayabilirdi. Gencecik cocukların yüzündeki tebessümü gorebiliyordum. "Her golden sonra tanımadıgım adamı yumruklama seansı"mı onumdeki yaşıtımla geçiştirdim. Hakediyodu ama, geldi onume oturdu dingil koca stadda. Sürekli sevgilisine sms atıyodu bi de... Derken takıma direnç geldi, sol bek daha nadir top kayıpları yaptı. Bir iki atak daha yaptık, yapmadık maç bitti. Ama şu var ki, Hacettepe ne yapar ne eder anlamadık. Maalesef koca bir hiçlerdi. Hiç birşey yapmadılar. Anlamadık.

Maç sonu taraftarlar "Elele Kolkola Kocaeli Buraya" dedi. Takım tum stadı dolaştı. Çocuk gibi sevinme var ya, işte ondan. Çocuklardı ve seviniyorlardı. Yarına yeni yonetim, lisans paralarını odeyecek ve Bolu maçına takım nihayet tam kadro çıkacak. 2 haftalık gorevlerini gururla emekle ozveriyle heyecanla sonlandırdılar. O formaya bi süreliğine veda edecekler. Büyük iş başardılar. Evet, elleri titriyordu coğunun. 2 metre yanındaki arkadasını bile ayarlayamayıp taca atıyodu topu, en salak futbolcunun bile durdurabilecegi topu ayagının altından da kacırabiliyordu. Olsun, biz hiç birini görmedik! Once onlara, sonra Serdar'a teşekkür edeyim. Özellikle Serdar, nasıl bir adamsın anlamadım. Sarılasım geldi. Takımın geri kalanında, en cok sivrilen kaleci Metin Erol'du. Güven veriyor! Haliyle kaleyi bırakacagını zannetmiyorum. Ahmet Şahin ikinci kaleci kalmalı! Hacettepe'nin forvetleri agresif. 17 Numara -sanırım- Mehmet Akyüz iyi adama benziyordu. Akyüzlü, nuryüzlü bişi...

Son söz, kemik taraftar HodriMeydan'a... Açık konuşacağım. Aralarında hoş olmayan, fazla hırçın adamlar var. Fakat "Körfezim Bak İşte, Hodri Meydan Her Zamanki Yerinde" dedikleri gibi, sözlerinde durdular, bağırdılar bağırdılar. Yeni bi iki beste duydum, ilginçti. Bir de pankartları vardı "Lig Değil Biz Süperiz" Cep telefonumun zoom'u yetmedi, çekemedim. Bulamadım da internette. Ligi de HodriMeydan'ı da anlatıyordu bence. Seviyoruz seni Bank Asya! =)

---------------------------

azuth notu: sahurda buldum abi ben facebook grubundan.. kocaelispor'un acaip samimi facebook grubu icin tıklayın..

kirkbir cevabı: sagolasın abicim =)


Daha Fazlası...

Bucco esnafa kombine sattı



esnafi falan siktir edin de, ortadaki bucaspor'un maskot ari bucco orayi biliyoruz ama soldan ücüncü kim arkadas? facebook'u falan var mi? hastasi oldum.

Daha Fazlası...

X'in Y'si var..


genel klişe başlık bu olacak yarın. izmir gazeteleri altay'in tiago'su var diyecek ve ordu'da yukarıya akması istenen derelerin arasinda (vermem seni ellere ordu üstüme kalsa) ikinci yarida oyuna girerek 2 gol atan tiago'dan bahsedecek.. ordu:0 - altay: 2

rize'nin riberio'su var.. memleketin gidildigi anda "ama yemyesil yerler vallahi yemyesil billahi yemyesil" diye nitelendirilen iki ilinin garsilasmasinda rize 10 kisi kalmis ama ev sahibi olmanin avantaji ile 2 gol atip 1 gol yiyip 3 puan'i cebe atmis. goller haliyle riberio'dan.. ç. rize: 2 - bolu: 1

kartal'in fatih kolsuz'u var.. bu takim paf da olsa boş degil diyoruz şu anda. ya da antep belediye gerçekten kötü bir takim, ya da kartal yine yerden sadece kendileri atak yaptiklarinda kalktilar.. fatih golsuz mactaki tek golu kaydetmiş.. kartal:1 - antep belediye: 0

bucaspor'un da mehmet batdal'i var.. sezona fişek gibi girdi buca. gelene 4, gittiklerine 3 atiyorlar ve su anda 7 gol atip 0 gol yedikleri icin ligin zirvesinde. böyle giderse, ilk yaridan sonra bucanavarlar federasyona dilekce verip "sivas düssün buca ciksin" diyebilirler, yarim sezon oncesinden süperlige cikarlar.. kemal kılıç gerçekten abarttiklari maçtan önce "imparator geliyor" diye delirdikleri kadar var.. iyi bir teknik direktor.. mehmet badtal'in da hakkini vermek gerekiyor tabi. yaşasin mehmet batdal. yukariya da fotosunu koydum. bucaspor'un acaip bi vizyonu da var zaten. adamlar maskot bile koymuslar arkadas..

liderin macini internet sitelerinde yazilan şeklinde anlatalim:

SÜPERİZ, süpersiniz:3-0. Takımımız, ilk haftaki farklı Kocaelispor galibiyetinin ardından, Çanakkale Dardanelspor’u da üç golle geçerek, Bank Asa 1.Ligi’nde ikinci haftayı da zirvede tamamladı. Karşılaşmayı 500’ün üzerinde taraftarımız, takımımıza müthiş destek vererek izledi. Sarı-lacivertliler, ilk haftaki farklı Kocaelispor galibiyetinin ardından, Çanakkale Dardanelspor’u da üç golle geçerek, Bank Asya 1.Ligi’nde ikinci haftayı da zirvede tamamladı.


bu arada xfactor'un alttaki kuponu sadece 1 tuttu. ciftce sanslar dahil haha.

Daha Fazlası...