Recent Posts

14 Ağustos 2009 Cuma

Kocaelispor Kongreye Gidiyor!

Liglerin başlamasına bedelli askerlik süresinden az bi zaman kalmasına rağmen Kocaelispor 2-3 ay geriden gelmeyi sürdürüyor.

Serhan Gürkan’ın yonetime istifasını sunmasının ardından, yonetim kurulu aralarından bşakan seçmemeye karar verip 22 Ağustos tarihine olağanüstü kongre kararı aldı. Aslında bu 40 gün onceki kongreden sonra beklenen birşeydi. Yaklaşık 40 gün onceki kongrede Serhan Gürkan ve ekibi, bir inat ve hayal uğruna seçimlerde aday olmuş ve güclü rakipleri karşısında pek de saglıklı olmayan bir seçim sonrasında yonetimi almışlardı.

Geldikleri günden beri, kulubu daha da geriye goturdukleri soylesek yalan olmaz. Once eldeki futbolcular bir bir, sonra yerlerine gelenler ise güvensizlik ortamını ve paralarının odenmediğini one sürerek deyim yerindeyse koşa koşa kulupten kaçtı.

Şimdi sıkıntılı süreç tekrar başlıyor. Eger 22 Agustos’ta yeterli cogunluk saglanamazsa kongre 29 Agustos’a ertelenecek. 1 Eylül ise transferin son günü; ve federasyona ödenmesi gereken, aslında federasyon üzerinden kişilere ödenecek 5-7 milyon lira tutarında borç var. Odenmez ise yeni transferler lisans alamayacak ve Kocaelispor 14 kişilik eski futbolcular ve PAF agırlıklı kadrosuyla ligten düşmemek için her şeyini ortaya koyacak.

Bu sıkıntılı duruma rağmen adaylık için ismi geçen 2 isim var. Taraftar dernekleri ise başka işlerin peşinde...

22 Ağustos günü kongrenin olması imkansız gibi gözüküyor, çunku 3000 civarında kongre üyesinin yarıdan fazlası o gün toplanmalı bunun için, oysaki, kongrelere taş çatlasa 800 kişi toplayabilir Kocaeli Camiası, acı ama gerçek. Dileriz ki, 22 Ağustos günü takım Buca'da Bucasporla sezonu açarken, bütün Kocaelisporlular o salonu doldurabilir yeni başkanını seçer imkansız olsa da. Hem federasyona olan borcun odenmesi, hem de oldukça yetersiz bu kadronun içine direk oynayabilecek "nokta transfer"lerin olması Kocaelispor'un ligte tutunup tutunamayacagın teminatı olacak. Yoksa Körfezlilerin kaderi ezeli rakipleri Tatangalardan farksız olmayacak.
Daha Fazlası...

12 Ağustos 2009 Çarşamba

2009 / 2010 Sezon Tahminleri

23 ağustosda sezon açılıyor. Geçen sene Turkcell Super Lig'den düşen (Kocaelispor, Konyaspor ve Hacettepe) takımlarla, 2.Lig'den gelen takımların (Bucaspor, Dardanelspor ve Mersin İ.Y.) katılımıya baya ilginç bir lig olacak gibi. Ben hemen ufak bir değerlendirme ile sezon tahminlerime geçeyim. İddaa'da basın abi Orduspor'a.

Altay: 3 senedir kılpayı TSL'yi kaçıran takımım Altay bu sene çok oyuncu kaybetti. Merter Yüce ve Casillas Gökhan Kayserispor'a gitti. Yedek forvetimiz Can Erdem ayrılanlar arasında.Verim alınamayan Mehmet Sedef ise Çaykur Rizesporla anlaştı. Bunun yanında Yasin Avcı'dan kurtulduk. Bu sebeple kafadan Altay'ı ilk 3 e yazıyorum haha. Yeni sezon için az ama öz transfer yapıldı. Denizlispor deyince akla gelen Levent Kartop ve Yılların yıldız adayı Okan Koç takıma dahil oldu. Gökhan'dan boşalan kaleci mevkine ise Kocaelispor'un Kılıçarslan'ı geldi. Sezon tahminim Altay için 5 ve ya 6. sıra.

Adanaspor: Geçen sene play-off u kaçırdılar. Bu sene bir kaç tane yabancı transfer etmişler. Aynı senaryo devam eder turuncu-beyazlara diye düşünüyorum. 8-9. sıra ideal. ( nasıl sallıyorum)

Boluspor: İyi takım. playoff mücadelesi verir gene. Edim Demir bence bayaa iyi bir forvet.

Bucaspor: İzmir'in sarı-lacivertli ekibi ( hep bunu kullanmak istemiştim) Yeni sahasıyla - muhteşem "orrbuca, bucistler, bucccaladık, poşu tayfa" taraftar gruplarıyla, altyapısıyla, futbolcularıyla lige yeni çıkmasına ragmen şanslı gördüğüm bir takım. Ankaragücü'nün unutulmaz kaptanı Yılmaz Özlem takımın en koşan oyuncusu desem yalan olur ama hala toplara van basten gibi vurabiliyor. Kouman'dı o ya da. Tahmin; 5.6.7 cilik.

Ç. Dardanel: Çanakkale'nin yeri ayrıdır bende. Ortaokul dönemini bu güzide şehrimizde okurken 1. ligde idi çanakkale. Altyapısı çok sağlamdır. Hala öyle mi bilmiyorum. Yeni çıktı lige. İlk seneden çok başarılı olacaklarını düşünmüyorum. Tekrar 2.a ya düşmeseler iyi. S.t. 14-15.cilik.

Ç. Rizespor: Rize ilginç takım. Bence bu sene orta sıralarda kalacaklar. İlk haftalarda play-off içinde gitse bile takım bir ara kötü gider, sonra teknik direktör değiştirirler. Raşit Çetiner gelir falan filan. tahminin. 8-9. culuk.

Erciyesspor: Lig'de takımlar o kadar eşit güçteki Erciyes'i de orta sıralara atacaktım neredeyse. Ancak geçen sene çok boş bir sezon geçirdiler. Bu sene 2. a ya düşecekler bence. Son sıra adayım Erciyes. Kızmayın abi sonradan editlerim.

Gaziantep B.Ş.B. Belediyespor: Ben bu takımı baya bir severim. Büyük takımlara çok çelme takarlar. Zaten kadroları baya iyi. Mustafa Şahintürk mesela hala oralarda. Ancak hiç istikrar yok bu takımda. 11. sırayı verdim :(.

Giresunspor: Çotanaklar. Renkli takım. İzmir'de son Altay maçlarını sevgili Azuth'la açık tribünden sadece 2 kişi olarak izlemiştik. Deli gibi yağmur yağıyordu ve açık tribünü kapalıya aldılar. Ancak biz 2 amatör ruhlu taraftar olarak yağmur altında izlemiştik. Maç 1-1 bitmişti. Ali Eren' e sevgi gösterilerinde bulunduk. Forvetleri Aydın Yılmaz eski bir Altaylı. Severim kendisini. Ayrıca bu sene baya transfer yapmışlar. Bu sene play-off yapmaları olası.

Hacettepe: Kusura bakmayın ama bu takıma ısınamadım ben bi türlü. Ama formaları çok güzel ona bir şey diyemem. Bu sene orta sıralara mahkum bir takım olarak görüyorum. 20 küsür oyuncu değiş-tokuş yaptılar Gençlerbirliği ile. Ne yapacakları belli olmayan bir takım, geçiyoruz.

K.Karabük: Karabük deyince aklıma Hagi'nin Karabük'e attığı goller gelir. Takım ismi' de Bologna basketbol takımları gibi sürekli isim değiştiriyor herhalde. Bir ara Demir-Çelik Karabükspor'du. Yasin Avcı transferi bu takım taraftarlarında intihar-cinayet oranlarını arttırır. Hele bizim eşkiya kaleci Bülent Ataman kalede ki abovv. 16. sıra Karabük'e gidiyor.

Karşıyaka: Şanssız bir biçimde çıkamadılar TSL'ye. Bu sene olur umarım diyoruz ama geçen seneden biraz daha zor olacak. Asamoah diye bir adam almışlar ama bizim pes'^ten bildiğimiz asamoahlar değil. Bakalım. Ferhat Kiraz ve Cihan Yılmaz'ı kaybettiler. Bence geçen seneki takımın en iyi 2 oyuncusuydu. play-off a kalırlarsa başarıdır bence. Altay ile altlı üstlü olabilirler gene. 6 veya 7. cilik.

Kartalspor: Geçen sene ilk dönem çok iyi gittiler. Sonra düştüler play-off mücadelesinden. Biz de baya bir korkmuştuk bir İstanbul takımı daha çıkacak diye. Bu takımı takip edemiyorum ben fazla. Çok transfer yapiyorlar. En son Zafer Demiray'da bu takıma gitmişti. Baya beğenirim onu da. Yine son haftalara iddiasız girerler bence. 12.13. olabilirler. Saygılar.

Kocaelispor: Kocaeli''yi ' Kirkbir'e bırakıyorum. Çünkü ligin en ilginç takımı açık ara Kocaelispor. Bir değişik başkanları var. Taraftarları çok iyi. 2 sene önceki son Altay maçlarını hatırlıyorum da Manisa tarafından onlarca araba-otobus konvoy halinde geliyorlardı.

Konyaspor: İsminden kaynaklenegelen bir favori durumu var şimdi bu takımın. Pek takip edemedim onları da.

Mersin İ.Y.: Bu takımın baya iyi bir taraftar topluluğu var. Mersinli arkadaşlarımın fazlalığından olsa gerek sempati beslediğim takımlardan biri. Geldikleri gibi gitmelerini istemem tabi.

Orduspor: Bir ara Galatasaray'dan baya bir oyuncu kiralıyorlardı. Bu seneki kombine muhabbetlerine bayıldım bu takımın. Son 2 senedir çok iyi top oynadılar ama başarı bir türlü gelmedi. Bu sene yalnız başaracaklar bence. Geçen seneki gol kralı forvetlerini satmadılarsa zaten gayet iyi transferlerde yaptılar. Forvet Mehmet Şen yüreğiyle oynayan bir adam. Onun oldugu her takımı severim. Mor beyazlıları sürpriz bir şekilde ilk 2 ye koyuyorum.

Samsunspor: Serkan Aykut hala bu takımda. Başka söze gerek yok. 8 milyon dolar verip almıştı onu Galatasaray. Hala giden o paralara üzülürüm.
Daha Fazlası...