Recent Posts

6 Eylül 2009 Pazar

İzmit Çocuguyuz Şeklimiz Yeter


Dün o kadar salak işler geldi ki başıma, ne maçı (Bolu-Kocaeli) izleyebildim, ne dinleyebildim, ne forumdan takip edebildim! İzmit sokaklarında koşturmaca içerisinde, telefon elimde beleş wireless'i buldukça skora bakıyorum, sonra koşuşturmacaya devam. (3G şart) Arada bazı kahvelerde, lokantalarda "public" dSmart gördükçe ayaküstü şöyle bir bakıp gene koşturmacaya devam ediyordum!! Neyse..



Ben hemen geleyim şu lisans olayına, herkes oldu bitti zannediyordu. Yeni yönetim de. Hatta resmi sitede "biz bu işe çözüldü gözüyle bakıyoruz" tarzında açıklamalar bile yapıldı. Önce ek süre alındı, lisans işleri 4 eylüle ertelendi. Kocaelispor Kartal Malatya Erzurum Marmaris Bld. dahil 16-17 takımın baskısı bir şekilde sonuç vermiş, yoksa uzatacakları da yok. -TFF aşırı katı bu konuda- Durum o kadar vahim ki, geçtiğimiz senelerde "bir şekilde" lisans işlerini halleden Serhan Gürkan bey (eski başkan) sağolsun koca kulubu kara listeye aldırmış bütün tahahütleri çekleri yalan cıkınca... Federasyon da nakit para vermezseniz bu iş olmaz diye diretmiş durmuş haliyle. 7.5 trilyon olan borç son anda Kemal Aslan'a verileceği ortaya cıkan 700bin TL ile 9 trilyona yaklaşmış. Bu devirde nakit 9 trilyon parayı cat diye vermek zor... Gayrimenkulleri ipotek ettirip bankalardan teminat mektubu almak ise bi haftayı buluyormuş, yani o seçenek de sıçıyor.

Aslına bakarsak yeni yonetimin boyle bi hedefi de vardı. Bir nevi istedikleri oldu. "Ocak'a kadar PAF'la devam edelim, bu sene sampiyonluk sansımız falan yok zaten, takımı ligte tutalım, kulubu kurtaralım, sportif başarı zaten gelir" Düsünce bu. Pek saglıklı değil gibi... Gecen sene Sakarya ilk yarı 9 puan, ikinci yarı 30 puan toplamasına (en iyi 3. takımdı sanırım) ragmen düştü. Lig garip, garantisi yok hiçbirşeyin. Bilemeyiz. Yeni transfer edilen futbolcularsa normal takımla devam edeceklermiş, hazırlık maçları yapcaklarmış, hazır tutulacakmış... Lisanslar konusunda hala girişimler devam ediyor, bi umut çıkabilir deniliyor.

Maçı dedigim gibi, ne dinleyebildim, ne takip edebildim. Fakat daha sonra arkadaslardan, forumlardan anladıgım kadarıyla bu İzmit çocukları yapmaması gereken şeyleri yapmışlar. Bolu bu ligin iyi takımlarından, iki senedir süper ligten dönüyorlar. Seref tribununde başkanı, valisi, kaymakakamı hepsi birlikte... Kocaelidekiler senelerdir ugramıyorlar stada, geçen sene BJK, GS, FB maçlarına geldiler işte... Bolu'nun kadrosu aşmış, Kocaelili cocuklarınsa en ufagı 17 yaşında. Gerisi 18-19. Serdar ve Cem Sinan 34-35lerinde. Aradaki fark inanılmaz. İlk maçta, Buca'da 4 fark yemelerini normal karşılamıştık ama artık bu gençlerin artık puan çıkarabilmelerini normal karşılayacagız. Bu cocuklar ne kamp yaptılar, ne adam gibi idman... Buca macından once deyim yerindeyse evlerinden toplanıp İzmir'e goturulduler. Kendilerine geliyorlar... Maçtan sonra hepsinin ayagına bacagına kramp girmiş. 10 dakika daha oynasalardı yığılır kalırlardı artık...

Olaya başka türlü bakarsak, bu bi fırsat olabilir Kocaeli için. İnanıyorum ki bu takımdan 3-4 tane adam garanti ligin ikinci yarısı oynamaya devam edecek. Belki daha fazlası. Fena mı olur?

Bolulu Yarenlerin sitesinde soyle bir haber gordum: [LINK]
Acıkcası komik, bir kere Osman Nuri Yaman'ı tanımıyorlar. Yaman, bu kulubun yonetimine 3 kez adaylıgını koymuş, 3ün de de fotoğraftaki Hodri Meydan grubunun desteklememesi yüzünden kaybetmiş birisi. Beleş bilete, taraftarın kulube karışmasına, kongrelerde etkin rol almasına tam anlamıyla karşı biri. Gerek yok böyle haberlere, olaylara. Bolu kafaya oynayan bi kulup; böylesine bir rakibi geçemedikleri için biraz stres yapmış gibiler. Belki kızacaklar bana gene ama karşılarında Kocaelispor forması, içlerinde İzmit Çocukları ve arkalarında Hodri Meydan vardı. Dün maçta 13 kişiyle savaştıklarının farkına varamamışlar, belki küçümsemişler; ama İzmit Çocuğuyuz Şeklimiz Yeter.

Bir de söyle birşey var : http://img199.imageshack.us/img199/852/50227809.jpg

2 yorum:

ugur parildak dedi ki...

o baskaninizin ückagitci oldugu en basindan beri biliniyordu sanirim. bence suc baskanda degil onu secenlerde bu noktada.

umit dedi ki...

forza körfez,

bu haftayı artık adanasporlular düşünsün, biz rahatız en az bir puan...