Recent Posts

28 Ağustos 2009 Cuma

Tribunde Cigara Izdırabı...

Kimilerine göre faşistçe bir sigara yasagına alışmaya çalışıyor koca ülke... Doğru, yanlış bilemem. Ben kullanmıyorum, ama dumandan falan da rahatsız olmuyorum. Şimdi biri çıkıp "ama pasif içicisin sen, sen de kanser olabilirsin, bik bik" diye kafamı ütülerse "hadi oradan" da demem. Aslında sigaranın zararlarını gösteren, çürümüş bir akciger, ne bileyim, garip garip fotograflar bulup, "bakın içmeyin lütfen nolur, böle olursunuz sonra, ühü ühü" demek isterdim, ama içimden gelmedi... Neyse...

Kapalı ortamlarda yasak son derece başarılı uygulanıyor. Kapalı ortamın tanımını iyi yapmak da lazım. Malum bildiginiz gibi, artık boğazda vapur keyfi yaparken içemiyorsunuz. Ortak paylaşım... "La açık hava işte" gibi bi yaklaşım da işe yaramıyor. Stadlar için de aynı şey geçerli haliyle, açık tribun de buna dahil. Poöefff... E haliyle, bu sene, bu yasak daha ciddi uygulanacakmış.

İşin ilginci bu uygulamanın nasıl uygulanacagı. Vapurlarda cok sahit oldum, ilk zamanlar bi umut, çaktırmadan içmeye çalışanları çay, kahve vs.satanlar bir şekilde uyarıyodu kişiyi, söndürtüyodu. Fakat, stadlarda bu yöntemi uygulamak ürkünç olur sanırım. 10000 kişilik stadın 7000i sigara içiyor (kaynak: kıçım). Rakip defansın bi anlık hatasından faydalanan 9 numaranız gole giderken elinizde sigarayı goren yetkiliyle girişilecek diyalog ne kadar saglıklı olabilir? Yıllarca kadınlarımız TV'nin onunden geçtiler diye mizah programlarına "dayak yiyen kadın" diye malzeme olmadılar mı? Ya 3 fark geriye düşüren golden sonra yakılan keder sigarası? Tribun sahaya iner, kaos çıkar.

Taraftar forumlarını takip ediyorum, tartışılıyor. Genelde tepki "Eaeeaoömmm, içeriz biz gene bolm!" şeklinde. Maçlara esrar çekip gelen taraftarlara bizzat şahit oldum. Alkol de değil, esrar. Ütopya kelimesini kullanmak hoş karşılanmayacaktır biliyorum ama bu yasağı saglıklı uygulamak şimdilik öyle sanki.

Spor il müdürlükleriyse üst aramasında sigaraların toplanacagını açıklamış. Bozuk paraları da topluyorlar! Ama içerde suya 50 kuruşu şak diye çıkartıp verebiliyoruz. Çorabına donuna cakmak, bozuk para sokanlar var; gerçi onu agzına götürmeyi kansere tercih ediyosa, ayıptır, içmesin hakikaten. Ne kadar saglıklı olacak bilemiyorum. Pazar günü kendi adıma İsmetpaşa'da bu yasagı bizzat takip edip çeşitli çözümlemeler yapacagım.

** Gol sevinçlerinden sonra 2-3 defa yanımdaki, afedersiniz takoz yüzünden oramı buramı yaktıgım olmuştu. Tabi hafif yanıklar. Belki buna bi çözüm olur?

2 yorum:

xfactor dedi ki...

Ben de sigara içmiyorum ama stadda da içilir yaa. yani bizim azuth bile tüttürüyor. şimdi ben azuth'a desem bırak abi şunu dalar bence bana. hadi biz açık tribünün duvar tarafındaki sakin ve yaşlı tribün grubuna aitiz. ya eskiizmirliler ve bir çok fanatik grup içinden birini uyarabilir misiniz? bence zor.

bozuk para muhabbeti de ayrı olay zaten. geçen hafta azuth a çay ısmarladım 5 lira vardım adam bana 8 tane 50 kuruş verdi lkdjsflk.

karaktersiz dedi ki...

Kanunlara ve icmeyenlere elbette saygimiz var ama Elano'su, Santos'u, Nihat'i falan 35 metreden aglari sarsmaya ba$layinca millet fosur fosur icer o sigarayi. Bu keyiften olani tabi, efkarindan, stresinden, sinirinden bahsetmiyorum bile. :)