Recent Posts

14 Ağustos 2009 Cuma

Kocaelispor Kongreye Gidiyor!

Liglerin başlamasına bedelli askerlik süresinden az bi zaman kalmasına rağmen Kocaelispor 2-3 ay geriden gelmeyi sürdürüyor.

Serhan Gürkan’ın yonetime istifasını sunmasının ardından, yonetim kurulu aralarından bşakan seçmemeye karar verip 22 Ağustos tarihine olağanüstü kongre kararı aldı. Aslında bu 40 gün onceki kongreden sonra beklenen birşeydi. Yaklaşık 40 gün onceki kongrede Serhan Gürkan ve ekibi, bir inat ve hayal uğruna seçimlerde aday olmuş ve güclü rakipleri karşısında pek de saglıklı olmayan bir seçim sonrasında yonetimi almışlardı.

Geldikleri günden beri, kulubu daha da geriye goturdukleri soylesek yalan olmaz. Once eldeki futbolcular bir bir, sonra yerlerine gelenler ise güvensizlik ortamını ve paralarının odenmediğini one sürerek deyim yerindeyse koşa koşa kulupten kaçtı.

Şimdi sıkıntılı süreç tekrar başlıyor. Eger 22 Agustos’ta yeterli cogunluk saglanamazsa kongre 29 Agustos’a ertelenecek. 1 Eylül ise transferin son günü; ve federasyona ödenmesi gereken, aslında federasyon üzerinden kişilere ödenecek 5-7 milyon lira tutarında borç var. Odenmez ise yeni transferler lisans alamayacak ve Kocaelispor 14 kişilik eski futbolcular ve PAF agırlıklı kadrosuyla ligten düşmemek için her şeyini ortaya koyacak.

Bu sıkıntılı duruma rağmen adaylık için ismi geçen 2 isim var. Taraftar dernekleri ise başka işlerin peşinde...

22 Ağustos günü kongrenin olması imkansız gibi gözüküyor, çunku 3000 civarında kongre üyesinin yarıdan fazlası o gün toplanmalı bunun için, oysaki, kongrelere taş çatlasa 800 kişi toplayabilir Kocaeli Camiası, acı ama gerçek. Dileriz ki, 22 Ağustos günü takım Buca'da Bucasporla sezonu açarken, bütün Kocaelisporlular o salonu doldurabilir yeni başkanını seçer imkansız olsa da. Hem federasyona olan borcun odenmesi, hem de oldukça yetersiz bu kadronun içine direk oynayabilecek "nokta transfer"lerin olması Kocaelispor'un ligte tutunup tutunamayacagın teminatı olacak. Yoksa Körfezlilerin kaderi ezeli rakipleri Tatangalardan farksız olmayacak.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

son cümleyle halimizi tamamiyle anlatmışsın...