Recent Posts

27 Ağustos 2009 Perşembe

Kartalspor - 2009-2010 sezonu



Baktim ki Kartalspor, sevgili Altay'lilar tarafindan 1-2 post'a konu olmu$, ben de oturdugum semte en yakin İstanbul takimi olan Kartalspor ile ilgili 2-3 cumle yazmak istedim. ($air yukaridaki eserinde, futbolculara seslenmi$ ve "olsa dukkan sizin." demek istemi$.)

Yeni sezona Kizilcahamam kampinda ba$layan Kartalspor iyi bir hazirlik kampi gecirdi ama borclar yuzunden futbolcularina lisans cikartamadi ve yeni sezona taraftarlarinin destegi ile, ama kartal esnafinin umursamazligi ile, yillardir biriken borclari ile girdi. Yillardir sivrilen oyuncularini super lig ekiplerine futbolcu satarak, sezon sonu cogu futbolcusunu elden cikartarak ve Kartal Belediyesinin otopark ucretleri ile -emin degilim- kendi yaginda kavrulan Kartalspor'un yeni sportif direktoru eski Trabzonsporlu Lemi Çelik, Kartalspor'a yenilik getirecegini ama federasyonun destek degil kostek oldugunu falan soylemi$. En son gelen kotu haber ise Kartalspor'un stadinin Uefa kriterlerine uymadigi gerekcesi ile kapatilmasinin gundemde olmasi ve bu tadilata yuklu miktarda para harcanmasi yonundeydi.
Federasyon ise lisanslar icin, Kartalspor'un yeni yonetiminden 3 trilyona yakin borcu sezon ba$lamadan, devre arasi ise 3 trilyon daha yatirmasini istiyor. 2-3 senedir bu borcun hesabi sorulmadigi icin, Kartalspor'un yeni yonetimi de dogal olarak buna isyan ediyor ve yonetici abilerinden anlayi$ bekliyorlar.

Yeni sezona as futbolcularini satip, 10kusur yeni futbolcuyu kadrosuna katarak giren kartalspor, yine korkulan cevabi vermi$ti taraftarlarina. "Bizim yerimiz 1. lig, Super lig ile ilgilenmiyoruz."

Zaten eskiden beri bu takimi takip edenler bilir, ne zaman super lige cikma ihtimali belirse, sportif ve idari yonetim frene basar ve ayni ligde kalmaya devam ederler. Belki Belediye istemiyordur, yeni yuk, yeni masaflar, yeni stadyum felan... bilemedim $imdi. “Başarıyı Değil Semtimizi Sevdik” diyen taraftarlari da isyan ede ede, yonetimin bu tutumuna ali$ti zaten...

Son soz olarak, altyapisi saglamdir, guzel takimdir ama bu hali ile Kartalspor'dan puan alamayan takimlari doverler. ($u son cumlede cok uzuldum)

4 yorum:

baldur dedi ki...

evet kartalspor, otoparklarla ve çavuşoğlunun iç tarafındaki araba pazarının gelirleri ile kendi yağında kavruluyor. ve evet malesef bu sene de takım düşmemek için oynayacak. gene de bu hafta sonu, antep belediye'yi yeneceğimizi düşünüyorum.

xfactor dedi ki...

abi valla o kadroyla çok zor ya. bu arada yazı süper olmuş. üşenmedim tff'nin siteden baktım o 37 numaralı futbolcuya falan. o kadar küçük değilmiş ama 92 doğumluymuş. forvette oynayan yakup 91li imiş. onun yerine oyuna giren! yedek kaleci de keza öyle.
keşke kocaeli ile beraber federasyon bi çözü bulsa buna. samsunspor'un da aynı sebepten ötürü sanırım transfer yasağı var.

karaktersiz dedi ki...

Federasyonun bir cozum bulmasini en cok Kocaelispor icin istiyorum. Zira yazik olacak bu guzel takima, semt takimlari neyse de $ehir takimlari bu durumlara du$memeli.

korfez_asıgı dedi ki...

ayıkamadığımız durumlar var yine belediyeyle arası açık yönetimin, bld. sanırım kartal bld.spor'a destek veriyor artık kartalspordan çekti elini ayağını ulan siyaset bi miktir git futboldan...