Recent Posts

18 Ağustos 2009 Salı

İzmir'e Bekleriz

Ligin yeni iki takımı, biri bu lige tarihinde ilk defa ugrayan ilçe takımı Bucaspor, diğeri son senelerde iyiden iyiye ligi benimseyen Kocaelispor. Geçen sene birisi bir üst lige çıkmaya çabalarken, diğeri ligte kalabilmek için her şeyi deniyordu. Eee, hayat garip, dünya küçük. İki kulup Bank Asya 1. Liginin sezon açılış maçında karşı karşıya geliyor.

Bu maç için çılgınlar gibi heyecanlanmam gerekirken -kendi adıma konuşayım burada biraz- sıkıntı ve tereddütü bi an eksik etmiyorum kendimde. Dramatik bir maç olacağı kesin. Bucaspor için güzel bir deneyim olacak, muhtemelen gelecekte hatırlanacak bir maç olacak. Onlar için dramatik olmasını beklemiyorum açıkcası. Fakat Kocaelispor taraftarları buruk izleyecek bu maçı. Geçen seneden futbolculara ve teknik adamlara federasyon üzerinden odenecek borcu bir türlü toparlayamıyor Kocaelispor yönetimi. Belediye tam anlamıyla sırtını dönmüş, herkes dört gözle kongre gününün gelmesini bekliyor. 6-7 trilyonluk bu borcun odenmediği takdirde, Körfez ekibi, 14 kişiyle gidecek İzmir'e. Yeni transferlerini oynatamayacak cünkü...

Bucaspor'daki sıkıntılar ise daha bir başka. Yonetim ve taraftar arasındaki gerginlilk damgasını vuracak mı bu maça bilemeyiz. Bilindiği üzere Bucaspor bir markalaşma ve kurumsallaşma cabasında. Takdir ediyorum, bir ilçe takımının yapabilecegi zor olan işleri başarıyorlar.
bu çercevede gittikleri logo değişikliği taraftarın sinirlenmesine sebep oldu. Aslında bir eskisine, bir de yenisine bakıyorum. Acıkcası, bir arçelik bir tüpraş'taki gibi bi logo değişikliği olsa anlardım ama bunu pek sevemedim. Taraftara hak vermek lazım, logolara ve pankartlara bu futbolda namus gözüyle bakılıyor. Buca taraftarı az olabilir sayıca ama ateşlidir. Bu ülkedeki namus anlayışını düşününce gerginlik doğal haliyle.

Cumartesi oynanacak bu maç TV'den de canlı yayınlanacak. Cumaya kadar borç odenmezse Kocaelispor genç PAF agırlıklı kadrosuyla formalite maçı oynayacak Buca'da. Bucalılar bu durumdan haberdarlar mıdır bilemem ama, süper ligten düşmüş bi takımı izleyecekleri için heyecanlanıyorsa çok şey beklemesinler. Hatta farklı bi galibiyet için hazırlık bile yapabilirler.

5 yorum:

xfactor dedi ki...

Vay be üniversite kariyerimin katil başkenti buca'da o muazzam stadda bir bank asya 1. lig mücadelesi izleyeceğiz. orrbuca'dan arkadaşlara takılabilirsem ben de izlemek isterim. O dandik dokuzçeşmeler kampüsümüzün daha dandik ıssız taraflarında o stad. baya da güzel olmuş. ayrıca logo konusunda poşu tayfası ile aynı fikirdeyim. yeni logo baya güzel ama taraftar bilir diyorum.

Ha bir de bucaspor bu mantalite ile yöentilmeye devam ederse bir ilçe takımı olmasına ragmen bence baya başarılı olurlar.

ugur parildak dedi ki...

dostum buca demissin ama stadinin fotosunu yanlis koymussun. yeni stadinda buca artik. bu sezon eski belediye stadinda maç yapmayacaklar..

xfactor dedi ki...

Bu Buca Eğitim'in oradaki stad mı?

kirkbir dedi ki...

haha, hayat cok hızlı yahu, değiştirdim. buca arena'ymış..

xfactor dedi ki...

haha 4 tarafı denizlerle çev... eheh yalnız 4 trübünün üstü de kapalı. cuseppe meazza utansın.