Recent Posts

26 Ağustos 2009 Çarşamba

En Zengin İlin En Fakiri

İnanın şu güzelim günlerde asgari ücretle ezile ezile çalışan İzmitli Osman Abi'nin cebinde daha cok para vardır. Evine çocuklarına en azından bi ekmek alacak parası vardır, hele sigaraya iddaa'ya para falan da yatırmıyorsa "geçinip gidiyor"lardır. Türkiye'nin en çok vergisini ödeyen illerinden Kocaeli'nin "marka" değeri Kocaelispor'unsa kahvaltıda yumurta kıracak parası yok. Kinaye yapmadım yahu... Vallahi yok!

Açılış maçında ligin yeni ekibi Bucaspor'dan 4 yiyen bu "marka" kulubun tarihine buruk bi not düşürdü birileri... İnsan İBB'yi, Melih Gökçek'in Ankara takımlarını düşününce bir kötü oluyor. Bursaspor'un bütün kentçe sahiplenişi, Eskişehirspor'un sokaklara yansıyışı kıskandırıyor içten içten. Antalya valisinin, Antalyaspor için her şeyi yaparız demeçlerini kendi valisinden duymak istiyor. Nihat Ergün, Sanayi-Ticaret bakanı, yerel gazeteler "Bana Kocaelispor'u sormayın diyor". Başkan Karaosmanoğlu yeşil-siyah diyeni belediye binasının onune sokmuyor. Efsane Başkan Sirmen, Bahçecik'te torun seviyor...

Kocaelispor kesinlikle en zor günlerini yaşıyor. Daha kötüsü kulubun kapanması olur... 43 senedir gelmiş geçmiş en berbat yonetimden 3 gün sonra kurtuluyor tüm Körfezliler. Kurtuluyor da, yerine kim gelecek? Gelen gideni aratır demek için bile bir gelen olması lazım; kongreye 3 gün kala ne ses var ne seda...

İdari anlamda çökmüş bu kulup, sportif anlamda da haliyle batıyor. 5-6 sene onceye kadar bu kulubun kadınlı erkekli basketbol, voleybol takımları varken, daha iki gün once, Kartalspor A2 maçında, yine lisans problemi nedeniyle, hükmen yenilebiliyor. Minik/Genç alt takımlar, U-15, U-14 falan, Kocaeli'nin amatör liglerine katılamıyor. Bucaspor'dan alınan ağır hezimetten sonra yeni transferler tesislerde bavulları hazır gitmeye hazırlanıyorlar. Kulup gibi onlar da açıkta kalabilirler. Bu saatten sonra hangi takıma gidebilsinler?

Hani dedim ya, "marka" kulup. Birinin çıkması lazım değil mi? Bu kadar ateşli taraftar deniliyor, sahipsiz kalmaz, kentin sevdigi, benimsedigi bi kurum... Cok değil 7 sene once alınan Türkiye Kupası'na inat birilerinin birşeyler yapması lazım diye düşünüyor insan, ama inanın o kadar tükenmiş, güven ortamı darmadağın olmuş... Taraftar dernekleri sus pus, ne protesto ne tepki... "KAYYUM"a gidebilecekken bu kulup üstelik. E, Hani "marka"ydı Kocaelispor?

Kulup ve kent, Kurtuluş Savaşı oncesi Anadolu gibi.
Tüm bu karmaşaya rağmen kentin sahip oldugu, patlamayı bekleyen bi guruh var. Pazar günü İsmetpaşa tarihi bi gunu yaşayabilir. Aday olmakla olmama arasında gidip gelen bir liste var. O listenin onunde savaşan Muammer Çelik isimli harika bi insan var. Kocaelispor'un kurtuluşu bu isimlerin elinde. Muammer Çelik herhangi bir sıfatı olmamasına rağmen, 7 trilyon olan alacagın 5 trilyon kadarını, alacaklılarla görüşüp Ocak ayına ertelemeleri konusunda ikna ettiğini biliyoruz. 2 trilyon kara bir borç odenecek. 1 trilyonla da yapılan transferlere ek olarak 2-3 adamın kadroya gelmesi planlanıyor. İsimler arasında Ali Cansun, Koray Avcı, Resad Sadıgov bulunuyor. Hemen belirtelim, bu isimler de yine kulubun kume düşmemesi adına rica minnet ile, aracılarla bir şekilde anlaşılması muhtemel isimler. Zaten kulup bulamadıkları için gelmeleri doğal. Fakat gelin görün ki, 3 trilyon ufak bir para gibi gözükebilir bu sektor için. Ocak ayı gelince, kulubun onune 10-12 trilyon gibi bi rakam gelecek. İşte bu 50 trilyon borcu olan kulup için fazla.

29 Ağustos'ta gerçek Kocaelisporlular yonetimi alırlarsa, bu kulup yoluna bir şekilde devam eder. Yoksa ezeli rakibi Sakaryaspor'dan daha kötü bir son bekliyor Türkiye'nin en zengin ilinin en fakirini...

minik alakasız not: ilginç bir şekilde, eksi sozluk hesabıma login olamıyorum. sifren yanlıs diyor, sifremi unuttum ile yeni sifre almayı denedim, email-nick uyusmuyor. Sanırım hesabım çalınmış ama imkan yok buna, ozellikle dikkkat ediyorum buna. iletişimden mesj attim ama hala geri donen yok. hüzünlü bir ayrılış olacak gibi. Bence bu tanrı tarafından bana verilmiş bi işaretti, cunku dun gece bazı gerçeklerin farkına vardım. internet alemine ara vermeyi düşünüyordum. bu da tetikledi. Butun sosyal payl. vs sitelerinden hesaplarımı sildim. ama buraya yazmaya devam edecegim, cunku futbol ve kocaelispor bir başka. bu arada hesabım duruyomuş hala oyle, ucurulmamışım da. sözlükteki arkadaslardan rica ediyorum, kendime selam soylesinler.

2 yorum:

xfactor dedi ki...

Vay be Kocaelispor Super Lig'e çıktığı sene son maçı Altay maçıydı ve kocaelili ev arkadaşımla beraber gitmiştik. Arkadaşım seneye gör sen deyip durdu tüm yaz boyunca. "Bu taraftarlarla neler yapicaz dur sen" demişti ama klüp nereden nereye gelmiş. Üzüldüm vallahi.
Ayriyetten sözlük hesabın duruyor abi ama neden öyle olduğuna dair bi bilgim yok. Halledebilmişsindir umarım?.

kirkbir dedi ki...

galadnikov'a derdimi ilettim, o da ssg'ye iletmiş. cok ilginç bi durum, bakalım beklemedeyiz =)